Szezonyitó sajtótájékoztatóval kezdődött a nap, majd edzésbe állt a csapat.

Ma 8 órakor, stábértekezlettel indult a felkészülés első napja, majd 9:30-tól sajtótájékoztatóra vártuk a média képviselőit. Itt bemutattuk az új szezonra érvényes jegy- és bérletkínálatunkat, majd a felkészülés menetéről tájékoztattunk: a hathetes időszakot egy kilenc napos szlovéniai edzőtábor tarkítja, az edzőmeccseink végleges programjával hamarosan jelentkezünk. A bajnokság sorsolására június 27-én kerül sor, az első fordulót pedig augusztus 3-án rendezik.

A kerettel kapcsolatban Sallói István sportigazgató elmondta, Gergényi Bence és Bolla Bendegúz ügyében szóban már megtörtént a megegyezés a Honvéddal, illetve a MOL Vidi FC-vel. A lejárt szerződésűek közül akivel szerettünk volna, már hosszabbítottunk, és egyelőre egy játékos szerepel az érkezők oldalán, a kapus Demjén Patrik. Sportigazgatónk hozzátette: az átigazolási szezon kezdete néhány nappal előtt vált nyilvánossá az MLSZ elosztási szabályzata, amely megváltoztatta klubunk átigazolási politikáját is. A szövetség anyagilag honorálja a magyar játékosok minél bővebb számú szerepeltetését, és ennek az ajánlásnak mi is igyekszünk megfelelni.

Dr. Dobos Barna elmondta, a stáb már teljesen összeállt, most az újabb erősítéseken és a munkán van a hangsúly. A vezetőedző hangsúlyozta, bár természetesen szeretné, ha minél előbb összeállna a keret, nem szeretnék elkapkodni az igazolásokat, hiszen igazán minőségi labdarúgókra van szükség.

Babati Benjamin csapatkapitány kifejtette, örül, hogy megmarad a bajnokcsapat gerince, így garantált, hogy az öltözőn belül is megmarad a pozitív hangulat. A mögöttünk hagyott idényben egy cél, a feljutás felé húzott mindenki, ez most a TOP10 elérésével lesz így.

A mai napon két edzés várt a csapatra, délelőtt és délután egyaránt tréninget vezényelt a szakmai stáb, amelyben ott volt a két új másodedző, Helm András és Jávorka András is. A héten felváltva egy-két edzésekkel folytatódik a munka, az első felkészülési találkozóra július 10-én kerül majd sor. További friss hír, hogy Szemerédi Norbert kapussal megegyeztünk a folytatásról, így ő kék-fehérben játszik a következő idényben is.

Jelenlegi állásunk az átigazolási piacon:

Érkezett: Demjén Patrik (MTK Budapest)

Tárgyalunk a leigazolásukról: Bolla Bendegúz, Gergényi Bence

Távozott: Zöldesi Illés (Kisvárda-kölcsönből vissza), Farkas Balázs (lejárt a szerződése), Aljosa Vojnovic (lejárt a szerződése), Novák Csanád (Mezőkövesd-kölcsönből vissza), Szmola Bálint (lejárt a szerződése)

Távozhat: Balázs Zsolt, Kónya Kornél, Gajdos Zsolt, Macher Dávid

A keret jelenlegi állása: Demjén Patrik, Szemerédi Norbert, Lesjak Zoran, Devecseri Szilárd, Szépe János, Bedi Bence, Kiss Máté, Grumic Miroslav, Kocsis Gergő, Hudák Martin, Szökrönyös Dániel, Babati Benjamin, Barczi Dávid, Bobál Gergely