Márton Gábor a bajnokságban győztes mérkőzéssel debütált csapatunk kispadján.

Csapatunk az OTP Bank Liga 21. fordulójában Márton Gábor bajnoki bemutatkozásán az Újpestet fogadta 3089 néző előtt a ZTE Arénában. A múlt hétvégi, Budapest Honvéd elleni bajnokihoz képest bekerült a kezdőbe Bedi, Mitrovic, Radó, Stieber és az újonnan érkezett Bőle Lukács is, Kocsis Gergő öt sárga lapja miatt, Tamás Krisztián pedig sérülés okán maradt ki a keretből. A mérkőzés folyamán másik friss igazolásunk, Matija Katanec is bemutatkozhatott kék-fehér mezben.

Aktívan kezdtük a mérkőzést, viszont az első nagy lehetőség a vendégek előtt adódott: a tizenhatos vonalán vesztettünk labdát, így Onovo került helyzetbe, de Demjén bravúrral védeni tudott. Ezt követően két beadással veszélyeztettünk, de az újpestiek szerezték meg a vezetést a 17. percben Calcan révén (0-1).

A 28. percben aztán Radó András révén egyenlítettünk: remekül lépett ki a védők közül, majd az utolsó pillanatig kivárva kicselezte Banait is, és az üres kapuba lőtt (1-1). Ezután főként a mezőnyben folyt a játék, aztán a 40. percben Mitrovic lőtt 22 méterről, de Banai bravúrral védett. Válaszul Onovo beadása után Pauljevic pörgetett kevéssel mellé. A félidő zárásaként Stieber szabadrúgása szállt a kapu fölé.

A második játékrészt is a mieink kezdték jobban, a játék szinte csak a vendégek térfelén folyt. Egy jobb oldali Stieber szöglet után Szépe fejelt közelről, de Banai a kapu fölé tudta tolni a próbálkozást. Ezt követően leginkább mezőnyjáték folyt a mérkőzésen, csapatunk tartotta a labdát és próbált helyzetbe kerülni.

A 73. percben aztán ennek meg is lett az eredménye! Radó látványos szólója után lövésre szánta el magát, a labda a bal kapufa mellett a hálóban kötött ki (2-1).

A hajrában az Újpest próbált egyenlíteni, de nem tudták beszorítani a mieinket. Egy lehetőséget leszámítva nem alakult ki veszélyes szituáció a tizenhatosunkon belül, míg a mi kontrákkal próbálkoztunk. A végeredmény maradt a 2-1, nagyon fontos győzelmet arattunk az Újpest ellen. Szurkolóinknak köszönjük a buzdítást, folytatás szerdán a Lipót elleni hazai kupameccsel, majd jövő szombaton Fehérváron a bajnokságban.

ZTE FC – Újpest FC 2-1 (1-1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Bedi - Mitrovic, Katelaris - Radó, Stieber (Katanec 68.), Bőle - Ikoba (Barczi 82.)
Újpest FC: Banai - Balázs, Litauszki, Ristevski, Heris - Onovo, Calcan (Csongvai 58.) - Pauljevic, Rácz (Bacsa 80.), Nwobodo – Perosevic (Novothny 63.)
Gólszerzők: Radó (28., 73.) ill. Calcan (17.)
Sárga lap: Litauszki (44.), Nwobodo (60.), Pauljevic (80.), Bacsa (88.), Heris (91.)
Piros lap: -