A szombati bajnokit két góljával eldöntő szélsőnkkel beszélgettünk.

Csapatunk tegnapi, Újpest elleni győzelme alkalmával Radó András volt a nyerőember. Szélsőnk az első félidőben egy pontos indítással kilépve egészen a vendégek kapujáig vezette a labdát, majd elhúzta azt a hálóőr mellett és az üres kapuba lőtt. A meccs hajrájához közeledve pedig eldöntötte a bajnokit: a tizenhatoson kívül megcsinált több szép cselt, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt. Az újpestiek nem tudtak válaszolni, így a második Radó-gól győztes találatnak bizonyult.

- Nehéz mérkőzés volt, kellett egy kis idő, hogy belerázódjunk a meccsbe. Az Újpest egy szépségdíjas góllal szerzett vezetést, de felálltunk, viszonylag gyorsan egyenlítettünk, majd sikerült a három pontot is begyűjteni – összegezte a találkozót Radó, aki aztán kérdésünkre két góljára bővebben is kitért.

- Az első gólnál az első szándékom az volt, hogy elpasszolom a kapus mellett a labdát, de felnéztem, láttam, hogy Banai Dávid már eldőlt, így inkább megcsináltam egy cselt, és már az üres kapuval álltam szemben. A félidőben Márton Gábor vezetőedző felhívta néhány dologra a figyelmünket, illetve biztatott minket, hogy tegyünk rá még egy lapáttal, mert meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A második gólom előtt megcsináltam két cselt, pont a tizenhatos vonalán voltam, láttam, hogy van helyem ellőni a labdát, szerencsére jól sikerült.

Radó András szombati két góljával már hétnél jár a 2019/20-as NB I-ben, amivel holtversenyben az 5. helyen áll a bajnokság góllövőlistáján.

- Minden meccsen úgy megyek ki a pályára, hogy szeretnék gólt lőni vagy gólpasszt adni, így volt ez most is, és nyilván nagy öröm számomra, hogy kétszer betaláltam, amivel nyertünk, de ugyanígy tudnék örülni akkor is, ha valamelyik csapattársaim góljai értek volna három pontot. Továbbra is fontos meccsek jönnek, kellenek az újabb győzelmek. Elsőként szerdán kell kiharcolnunk a továbbjutást a Magyar Kupában, majd jövő szombaton bravúrra törekszünk majd Fehérváron is.

Radó András Újpest elleni góljai, amik közül az első az M4 Sportnál bekerült a forduló három legszebb gólja közé: