Csapatunk megnyerte a gyirmóti csúcsrangadót, és minden eddiginél közelebb került a bajnoki címhez.

Dobos Barna a Soroksár ellen remekül játszó kezdő tizenegyet küldte pályára a vasárnap esti gyirmóti rangadón. Csapatunk abban a tudatban lépett pályára, hogy győzelmével óriási lépést tehet a bajnoki cím és a feljutás felé.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott: Farkas adott remek labdát Barczinak, akinek lövése kevéssel kerülte el a kapu bal oldalát. A 24. percben Zöldesi remek védésének tapsolhattunk: kapusunk Herjeczki 10 méteres fejesét védte bravúrral. Ezt követően Heffler lőtt mellé, a következő lehetőségből viszont már megszereztük a vezetést!

A 30. percben egy indítást hazai részről Varga és Lipták is elvétett, így Grumic került ziccerbe, és Rusák lábai között a kapuba gurított (0-1)!

Az első félidőben Devecseri sérülése miatt védőposzton kellett cserélnünk, valamint kapusunk még Kontár lövését hárította, így vezetéssel mehettünk pihenőre.

A második játékrész Nagy Patrik veszélyes fejesével kezdődött, majd a hazaiak mentek előre az egyenlítésért, ennek eredményeként a 75. percben 1-1-re módosult az állás: Széles beadása után Nagy Patrik elé pattant a labda, aki kapunkba lőtt.

A 88. percben viszont jött a csattanó! Bolla kiugratása után Hudák kapta a labdát, aki 12 méterről látványos gólt lőtt a gyirmótiak kapujába (1-2).

A hátralevő időben és a hosszabbításban már nem alakultak ki helyzetek, így a mieink begyűjtötték a három pontot. A győzelemmel immáron 7 ponttal előzzük a második helyezett Gyirmótot, és 10 ponttal a harmadik, már nem feljutó helyen álló Kaposvárt. Így a feljutás és a bajnoki cím is nagyon közel került csapatunkhoz.

Gratulálunk a fiúknak és a stábnak az óriási győzelemért, irány az NB I, hajrá, ZTE!

Gyirmót FC Győr - ZTE FC 1-2 (0-1)
Gyirmót FC Győr: Rusák - Varga P. (Horváth R., 90.), Lipták, Szilvási, Széles - Kontár (Présinger, 56.), Lázár P. - Herjeczki, Nagy P., Heffler (Kamarás, 88.) - Szarka
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Devecseri (Szépe, 38.), Lesjak, Bedi - Kocsis, Grumic - Barczi, Kiss M., Farkas (Hudák, 79.) - Bobál (Novák, 61.)
Gólszerző: Nagy P. (75.) ill. Grumic (30.), Hudák (88.)
Sárga lap: Lipták (54.), Varga P (57.), Szarka (60.), Lázár P. (66.), Nagy P. (93.) ill. Kiss M. (33.), Kocsis (41.)
Piros lap: -