Az első félidő egyértelműen a miénk volt, a hajrában azonban Babati gólja kellett a pontszerzéshez.

Csapatunk az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Kisvárda vendégeként lépett pályára. A mieink már pénteken elutaztak a szabolcsi városba, ahol edzést is vezényelt a csapatnak dr. Dobos Barna vezetőedző. A válogatottba meghívott Tamás Krisztián sajnos nem léphetett pályára sérülése következtében, rajta kívül a Ferencváros ellen megsérült Golodiuk, a Kiskunfélegyháza elleni kupamérkőzésen kidőlt Grumic, valamint Kiss Máté is sérülés miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

A 6. minutumban szép akciónk végén Stieber adott balról középre, a Melnyiken megpattanó labdát épp csak el tudta csípni a gólvonal előtt Felipe. Ezt követően sokáig mezőnyjátékot láttunk, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 24. percben Grozav lövésénél mutatott be szép védést Demjén, két percre rá pedig megszereztük a vezetést: Radó ment el a jobb oldalon, középre adott, ahol előbb Bobál Gergely ügyesen átlépte, Stieber pedig pontosan visszakészítette a labdát Bedinek, aki 14 méterről a bal alsóba lőtt (0-1)!

A félidő vége előtt pedig tovább növeltük előnyünket: Bobál Gergely lerántásáért kaptunk büntetőt, amit Radó magabiztosan értékesített (0-2).

A szünetben kettőt cseréltek a hazaiak, akik jól kezdték a második játékrészt: a 47. percben Protic bal oldali beadása után Grozav fejelt a kapunkba (1-2). Feszültté vált a mérkőzés, jöttek a sárga lapok, amiből sajnos Bolla megkapta a másodikat is, így 10 emberrel folytattuk. Ráadásul a megítélt szabadrúgásból rögtön egyenlített is a Várda, Grozav beadása után Kravcsenko fejelt gólt (2-2).

Támadtak a hazaiak, és a 71. percben a cserecsatár, Tischler fejesével a vezetést is átvették (3-2). Lesjak válaszolhatott volna, de fölé lőtte a tizenhatoson belül elé pattanó labdát. Babati érkezett a pályára, akinek szabadrúgását védte Felipe. A 81. percben ráadásul Devecseri is megkapta második sárga lapját, így 9 emberre fogyatkoztunk.

Nem törtünk viszont meg, sőt! Kettős emberhátrányban is mentünk előre az egyenlítésért, ami össze is jött: jogosan kaptunk büntetőt, amit Babati magabiztosan értékesített (3-3)!

A hátralevő időben és a rendkívül hosszú, 9 perces hosszabbításban stabilan védekeztünk, így egy változatos, gólgazdag bajnoki végén ponttal térhetünk haza Kisvárdáról. A csapat nagyot küzdött a hajrában, amiért mindenképp jár a dicséret. Folytatás két hét múlva hazai pályán, a Honvéd ellen.

Kisvárda – ZTE FC 3-3 (0-2)
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Kravcsenko, Beriosz (Tischler, 46.), Protic - Lucas, Hei – Kovácsréti (Hugo Seco, 46.), Bumba, Grozav - Gosztonyi
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bobál D. - Kocsis – Radó (Babati, 74.), Mitrovic, Bedi, Stieber (Hudák, 63.) - Bobál G. (Gergényi, 85.)
Gólszerzők: Grozav (47.), Kravcsenko (58.), Tischler (71.) ill. Bedi (26.), Radó (43.), Babati (83.)
Sárga lap: Melnyik (40.), Beriosz (42.), Grozav (55.), Minca (71.), Bumba (77.), Miriuta (87.) ill. Devecseri (52.), Bolla (55.), Mitrovic (57.), Bobál D. (76.)
Piros lap: Bolla (56.), Devecseri (81.)