Tétmeccsen több mint négy, bajnokin közel hét évvel ezelőtt találkozott legutóbb a ZTE és az FTC.

Ahogy honlapunkon a hét elején beszámoltunk róla, csapatunk szombaton 13 órától a Ferencváros ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen Budapesten, a Kocsis Sándor Sportközpontban. A találkozó érdekességét a két szurkolótábor közötti, évtizedek óta fennálló remek viszony mellett egyrészt a két együttes kiemelkedő teljesítménye adja, hiszen míg a ZTE az NB II-ben, úgy az FTC az NB I-ben áll a tabella élén.

Másrészt a két csapat több mint négy éve, 2014 őszén találkozott egymással legutóbb egy Liga Kupa-mérkőzésen, amikor a ZTE Arénában Bailo Dávid, illetve Holman Dávid góljaival alakult ki az 1-1-es végeredmény. A legutóbbi bajnoki találkozáshoz még messzebb, közel hét évet kell visszamenni az időben, 2012 tavaszán hazai pályán Kocsárdi Gergely és Máté Péter góljaival már 2-0-ra vezettük, végül azonban 3-2-re fordítottak a zöld-fehérek. Ha a legutóbbi bajnokit figyeljük, nem találunk olyan játékost egyik oldalon sem, aki azóta is a Zetét, illetve a Fradit erősíti, de az említett Liga Kupa-meccs óta is szinte teljesen kicserélődtek a keretek: ZTE-részről Babati Benjamin, a Ferencvárosnál Dibusz Dénes és Böde Dániel maradt "hírmondónak".

Bár a szombati mérkőzésen nem bajnoki pontokért küzdenek majd a csapatok, bizonyára a kilátogató szurkolók remek hangulatot teremtenek, és reméljük, hogy a találkozó jól szolgálja majd mindkét együttes számára a formában maradást a jövő hétvégén esedékes folytatásra.
A szurkolói információkról itt olvashatnak bővebben!

A Ferencváros német légiósa, Marcel Heister a fradi.hu-nak elmondta, hogy felfokozott hangulatú ZTE-re számít.

- Tudjuk róluk, hogy a másodosztályban nagyszerű teljesítményt nyújtanak, nem véletlenül állnak az első helyen – mondta a balhátvéd. - Hozzá vagyunk szokva, hogy a Ferencváros ellen mindenki a maximumot nyújtja, és meg akarja mutatni magát. Ennyi elég ahhoz, hogy tudjuk, nem lesz könnyű mérkőzés, ezért komolyan kell vennünk őket. Találkoztunk már alacsonyabb osztályú csapatokkal, várom, hogy lássam, milyen szintet képvisel ellenünk egy ilyen együttes.

A történésekről a lefújás után honlapunkon számolunk majd be.