Támadónk mozdulatában semmi szándékosság nem volt.

Tegnap döntött az MLSZ Fegyelmi Bizottsága: a Kaposvár ellen kiállított játékosunkat, Farkas Balázst három bajnoki mérkőzésről tiltották el, a hivatalos indoklás szerint azért, mert "a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben megrúgta ellenfelét, aki sérülést szenvedett". A döntés után támadónkat kértük meg, hogy mondja el véleményét a hétvégi esetről.

"A párharcban a labdáért mentem, semmi szándékosság nem volt a mozdulatomban - kezdte Farkas Balázs. - Ahogy eltolta a labdát a kaposvári játékos, rögtön visszahúztam a lábam. Nem tapostam meg, nem rúgtam meg, ennél jobban már nem tudtam visszahúzni a lábam. Utána hirtelen azt sem tudtuk, melyik irányba következik majd szabadrúgás, így nyilván nagyon meglepődtem a piros lapon".

Farkas elmondta, nagyon bosszantó érzés volt számára, hogy társainak 10 emberrel kellett folytatni a játékot, a három mérkőzésre szóló eltiltást pedig túlzásnak érzi.

"Fellebbezünk a döntés ellen, bízom benne, hogy csökkentik a három meccset egyre vagy kettőre. Ma felhívtam a kaposvári játékost, Hadaró Valentint, és ő is elmondta, hogy nem ezért cserélték le, már korábban eldöntött volt, hogy elhagyja a pályát. Ráadásul nem is sérült meg az esetnél, a hétvégén már pályára is léphet, aminek persze nagyon örülök. Ő is meglepődött a kiállításon és az eltiltáson, úgyhogy bízok benne, hogy ezek ismeretében mérséklik a büntetésemet" - zárta szavait Farkas Balázs.