Vasárnapi ellenfelünk egy évvel csapatunk után, 1921-ben alakult Siófoki SE néven. A csapat 1956-ig szerepelt ezen a néven, ekkor nevét Siófoki Bányász SE-re változtatták.
A klub színe 2000-ig piros-fekete, majd sárga-kék-zöld, jelenleg sárga-kék. A siófokiak az ötvenes évektől kezdődően mintegy 30 éven át a magyar labdarúgás harmadik és negyedik vonalában szerepeltek.

Vasárnapi ellenfelünk egy évvel csapatunk után, 1921-ben alakult Siófoki SE néven.
A csapat 1956-ig szerepelt ezen a néven, ekkor nevét Siófoki Bányász SE-re változtatták. A klub színe 2000-ig piros-fekete, majd sárga-kék-zöld, jelenleg sárga-kék. A siófokiak az ötvenes évektől kezdődően mintegy 30 éven át a magyar labdarúgás harmadik és negyedik vonalában szerepeltek.
Az igazi áttörést az 1981/82-es szezon hozta, ekkor a megyei bajnokságban szereplő gárdát jelentősen megerősítették, olyannyira, hogy a csapat útja a megyétől az NBI-ig vezetett, úgy, hogy eközben a másodosztályból nyerte meg a Magyar Népköztársasági Kupát. A Szőke Miklós edzette Siófok a kupadöntőben a Rába ETO-t győzte le, így a Brettner, Pardavi, Onhausz, Olajos, Virágh,
Bódi, Szajcz, Tiber fémjelezte csapat a nemzetközi színtérre is kiléphetett. 1985-ben aztán az NBI is összejött, az első bajnokin a Bányász 3:0-ra verte a Csepelt. Története legjobb eredményét 1992-ben érte el, ekkor a csapat 4. helyen végzett az első osztályban.

1994-ben aztán egy olyan osztályozó elvesztése után zuhant vissza a másodosztályba, mely a zalaegerszegi szurkolók számára máig szép emlék. Az első, Siófokon lejátszott mérkőzést ugyan 4:3 arányban megnyerték a Fischer Pállal, Kirchmayerrel felálló siófokiak, a hazai pályán kapott három gól azonban nem sok jót sejtetett számukra. Az 1994. június 25-én lejátszott visszavágón
aztán a ZTE Preisinger (3), Németh T. (2) és Szabó II. Zs. góljaival 6:0 arányban kiütötte a somogyi csapatot, 9 NB I-es év után a másodosztályba száműzve ezzel a somogyiakat.
A siófoki labdarúgás mélypontját a 2004/2005-ös szezon hozta, ekkor egy évre megszűnt a profi futball a városban, később a Bodajk jogán tudtak ismét bekapcsolódni a futball vérkeringésébe.
A 2013-as kiesés óta a klub a másodosztályban hullámzó teljesítményt nyújt, tavaly a ZTE közvetlen riválisa volt a kiesés elleni harcban. Játékosaik közül az egerszegi szurkolók számára ismert lehet a ZTE-ben is megfordult Hídvégi Sándor, Farkas Norbert és Petneházi Márk, a ZTE jelenlegi keretéből Balázs Zsolt és Kiss Máté játszott hosszabb-rövidebb ideig Siófokon.


Zalaegerszeg, 2018. Július 28., 20 óra 0