Az Aqvital FC Csákvár csapatának elődei az 1948/49-es bajnokságban futottak ki első alkalommal a pályára. 
Több mint hatvan esztendőn keresztül a Fejér megyei bajnokság különböző osztályaiban játszottak a kék-sárgák, ez általában a magyar bajnokság negyedik, ötödik, de néhány alkalommal a hetedik osztályát jelentette.  
Az első igazi csákvári sikert 1989-ben jegyezhettük fel, amikor a gárda a boldog emlékű Szabad Föld kupa döntőjéig menetelt, a fináléban pedig tisztes arányú vereséget szenvedett a Körmendi Dózsa csapatától.
A nagy áttörést a 2010/2011-es bajnoki szezon hozta, amikor a csapat veretlenül nyerte meg a Fejér megyei bajnokság első osztályát, és jutott fel az NB III-ba. 
A Bakony csoport küzdelmeit nem kis meglepetésre a Csákvár nyerte, ezzel a bajnoki címmel két esztendő alatt két osztályt előrelépve, a klub története során először, NB II-es csapat lett a Fejér megyei gárda.
 Bár a másodosztályban az újonc csapattól a kilencedik helyezés bravúros teljesítmény volt, az osztályok átszervezése miatt a csapat visszazuhant a harmadosztályba, egy év után azonban ismét NB II-es találkozókat rendezhettek a Tersztyánszky Ödönről, a helyi születésű, fiatalon elhunyt olimpiai bajnok vívóról elnevezett stadionban.
A négy másodosztályban töltött esztendő alatt stabil csapattá érett a gárda,  
a legjobb eredményt a 2015/2016-os szezonban érték el, amikor a 6. helyet szerezték meg. 
A csapat szereplésével kapcsolatban feltétlenül meg kell említeni a Puskás Akadémia közelségének jótékony hatását, valamint Bognár György és Toldi Gábor edzők személyét, akik igen eredményesen dolgoztak Csákváron.
Vasárnapi ellenfelünk legismertebb játékosa a 271 NB I-es mérkőzéssel és 9 válogatottsággal rendelkező rutinos irányító, Sándor György, de az egerszegi szurkolók előtt nem ismeretlen a korábban a ZTE színeiben is rendkívül gólerős játékot mutató Bobál Gergely, vagy a ZTE-nevelésnek számító Gottfried Dániel. 
Tavaly mindkét összecsapásunkon vendéggyőzelem született, Csákváron a ZTE győzött 2:1 arányban, a hazaiak gólját a később Egerszegre igazoló Jelena Richárd szerezte, a ZTE Aránában viszont az Aqvital FC Csákvár diadalmaskodott, ekkor Bobál Gergely, korábbi csatárunk szerzett gólt…
Összességében vasárnapi ellenfelünkkel szembeni statisztikánkon finoman szólva is van mit javítani, hiszen a 2014 óta lejátszott nyolc összecsapásból négyszer a Csákvár nyert, két döntetlen született, a ZTE csupán kétszer örülhetett. 
A hazai pályán lejátszott összecsapások tekintetében még rosszabb az arány, négy egerszegi mérkőzésünkből hármat a vendégek nyertek meg, mindössze egy alkalommal maradt Zalaegerszegen a három bajnoki pont.
A vasárnapi rajton a Csákvár hazai pályán gólgazdag mérkőzésen 3:3-as döntetlent játszott a Cegléddel.