Vezetőedzőnk elmondta, a hazai eredményesség nagyban köszönhető a szurkolók támogatásának.

Listavezető csapatunk a kéthetes válogatott szünetben is gőzerővel készül a bajnokság utolsó kilenc mérkőzésére. Az edzések közepette múlt szombaton az NB I első helyén álló Ferencvárossal játszottunk színvonalas, 2-2-es döntetlenre végződött edzőmeccset, a héten pedig már a vasárnapi, Soroksár elleni bajnoki van a fókuszban.

Hétfőn este vezetőedzőnk, Dobos Barna volt Jóna István vendége az Egerszeg Rádió Lelátó című sportmagazinjában, az alábbiakban ebből az interjúból szemlézünk.

A cél egyértelmű: a feljutás elérése

"Az, hogy a munka beérni látszik, még csak egy köztes fázis. A célunk az, hogy az álmunkat, azaz a feljutást már ebben az évben elérjük. Ennek érdekében tovább kell harcolnunk, hiszen még bőven vannak hátra meccsek, de a következő fordulókban "álomszinten" akár el is dönthetnénk a feljutás kérdését."

A változtatások: még erősebb közösség és taktikusabb csapat

"Próbáltam a közösséget tovább erősíteni, illetve taktikusabbá tenni a csapatot védekezésben és támadásban egyaránt. Úgy érzem, az elmúlt időszakban a védekezésen egyre jobban látszik az elvégzett munka, viszont szeretném, ha még dominánsabbak lennénk, többször tudnánk veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, ezen folyamatosan dolgozunk."

Ez a keret már alkalmas lehet az első osztályra is

"Tudni kell, hogy már tavaly nyáron jelentősen átalakult a korábbi keret, azokat az igazolásokat Sallói István sportigazgató Végh Gábor tulajdonossal közösen végezte. Nagy dolognak tartom, hogy a nyári igazolások kifejezetten jól sikerültek, de persze erősítésre mindig szükség van, ennek fényében igazoltunk a télen is. Örülök, hogy az eddigi tavaszi fordulókban már minden új játékos hozzá tudott járulni teljesítményével a csapat sikerességéhez. Ez a keret még erősebb, mint az őszi, és már alkalmas lehet az első osztályra is."

Az álom? Három győzelem, és nagyon közel kerülünk a feljutáshoz

"Az álmunk az, hogy a következő három fordulóban hibátlanul teljesítsünk, és akkor olyan előnyre tehetünk szert, amit hat fordulóval a vége előtt már nagyon nehéz, szinte lehetetlen behozni. De ezért rengeteget kell dolgozni. A Soroksár elleni mérkőzés is nagyon nehéz lesz, de már van előnyünk, és ha nyerünk, akkor tovább növelhetjük, de legalább megtarthatjuk ezt. Egyértelműen a győzelemért lépünk pályára vasárnap is."

A hazai eredményesség nagyban köszönhető a szurkolóknak

"Mindenképpen nagy segítség, hogy sokan látogatnak ki a hazai meccseinkre és kísérnek el minket idegenbe is. Nagyon örültem, hogy a B-közép gyorsan mellénk állt és folyamatosan segítséget nyújt számunkra. A tavaszi idényt nézve látható, hogy hazai pályán is egyre eredményesebb a csapat, ez nagyban köszönhető nekik."