Csapatunk remek teljesítményt nyújtva ért el döntetlent az NB I listavezetőjének otthonában.

A válogatott szünetet kihasználva Budapesten, a Kocsis Sándor Sportközpontban mérkőztek meg az első- és másodosztály első helyezettjei, a Ferencváros és a Zalaegerszeg. Együttesünkben az alapemberek mellett olyan játékosok is megkapták a lehetőséget, akik az elmúlt időszakban kevés percet töltöttek a pályán. A hazaiak vezetőedzője, Szerhij Rebrov a válogatottaknál lévőket leszámítva minden alapemberét a kezdőbe állította: Davide Lanzafame, Ivan Petrjak vagy például Igor Haratin sem hiányzott a pályáról.

A csapatok előzetes megegyezés alapján nem kétszer negyvenöt, hanem háromszor harminc percet futballoztak. Az első játékrészben ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre: az első lövést is mi eresztettük meg, és játékban is teljesen felvettük a versenyt a hazaiakkal. Sőt, a vezetést is megszereztük: Holczer rossz kirúgása után Farkas Balázs emelte át remek mozdulattal a kint álló hálóőrt a 25. percben (0-1)!

A második "harmadban" már jöttek cserék mindkét oldalon, a hazaiak Isael révén kapufát lőttek, majd a játékrész végén Petrjak jobb oldali beadása után Lanzafame fejesével egyenlítettek (1-1).

Az utolsó harminc percre is maradtak bőven események: A 74. minutumban Gorriarán beadása után Isael lövését előbb még védte Macher, a kipattanót azonban már a kapuba helyezte a légiós (2-1). A hajrá azonban egyértelműen a miénk volt: Novák előbb ziccerben kilépve lőtt, a labda azonban a kapufa belső éléről kifelé pattant, majd megszületett második gólunk: 9 perccel a vége előtt Hudák Martin egy csel után 22 méterről parádés gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-2), beállítva a végeredményt.

Csapatunk maximálisan helytállt és felvette a versenyt az NB I listavezetőjével, játékban és eredményességben egyaránt. A kilátogató szurkolók remek hangulatot teremtettek, Dobos Barna pedig a bajnokikon megszokottnál több futballistánknak tudta megadni a lehetőséget a bizonyításra, és játékosaink egytől egyig éltek is ezzel. A találkozó remekül szolgálta a felkészülést a jövő vasárnap esedékes bajnoki folytatásra. Hajrá, ZTE!

Ferencváros – ZTE FC 2-2 (0-1)
Ferencváros: Holczer (Varga Á., 47.) – Botka, Takács, Spirovski (Buzás, 61.), Bőle – Haratin (Könczey, 78.), Wilmots (Gorriaran, 31.) – Isael (Pócsik, 78.), Tokmac, Petrjak – Lanzafame
ZTE FC: Zöldesi (Szemerédi) - Szépe, Lesjak (Gergényi), Devecseri, Bedi - Kocsis, Kiss – Farkas (Szökrönyös), Grumic (Hudák), Barczi (Gajdos) – Bobál (Novák)
Gólszerzők: Lanzafame (60.), Isael (74.) ill. Farkas (25.), Hudák (81.)

Címlapfotó: www.fradi.hu