Vezetőedzőnk elmondta: a cél most is a győzelem és az álmunk valóra váltása.

Holnap a nyolc nap alatt három mérkőzést magába foglaló sorozatunk lezárásaként a legutóbbi négy bajnokiján egyaránt diadalmaskodó Vác együttesét látjuk vendégül a ZTE Arénában. A 18 órakor kezdődő összecsapás előtt vezetőedzőnket, Dobos Barnát kérdeztük várakozásairól.

- Ellenfelünk kiváló formában van, a tavasz folyamán ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint mi, nem téveszthet meg minket az őszi szereplésük, hiszen tavasszal élcsapathoz méltó teljesítményt nyújtanak - kezdte honlapunknak Dobos Barna. - Ahhoz, hogy a szervezett védelmüket áttörjük, kiváló egyéni teljesítmények kellenek, szükség lesz arra a kis pluszra, ami szerdán Balmazújvárosban hiányzott. Ezen kívül hátul nagyon jól kell zárnunk, hiszen ellenfelünk támadásépítésben és kontrákban is jeleskedik. Koncentráltnak kell lennünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, ami egyértelműen a három pont itthon tartása.

Vezetőedzőnk biztosan nem számíthat az öt sárga lap miatt hiányzó Barczi Dávidra. De mi a helyzet a szerdai bajnokit betegség illetve sérülés miatt kihagyó Bobál Gergellyel és Babati Benjaminnal? - tettük fel a kérdést.

- Kár, hogy Barczi Dávidot ezúttal nélkülöznünk kell, de meg kell oldanunk a helyettesítését. Bobál és Babati esetében még nem dőlt el, hogy pályára léphetnek-e, bízunk benne, hogy ők is a csapat rendelkezésére állhatnak majd.

A tavasz kezdetén gyakorlatilag eldőlt, hogy a ZTE-Gyirmót-Kaposvár hármasból kerül majd ki a két feljutó, ez a három együttes igencsak ellépett a többiektől.

- A mérkőzésekre való felkészülésen ez nem változtatott, annyiban jobb ennek a három csapatnak, hogy míg a bajnokság elején sokan pályáztak a feljutásra, mostanra jelentősen szűkült ez a kör - folytatta vezetőedzőnk. - Viszont minden ellenfélre komolyan fel kell készülnünk, azt látjuk, hogy kiegyensúlyozott a bajnokság, a feljutásra esélyes élcsapatokat is bárki meg tudja tréfálni. A célunk továbbra is az, hogy minél több pontot szerezzünk, hogy az álmunkat valóra váltsuk.

Időnként elhangzik, hogy a közép- és alsóházi csapatok elleni meccsek dönthetnek a végső helyezésekről, nem az igazi rangadók. Dobos Barna szerint ez kétélű dolog.

- Nem sarkítanám ki annyira, hogy nem a rangadókon dől el a feljutás, az viszont igaz, hogy ha az igazán nagy meccseken nem szerepel jól egy csapat, akkor a többi csapat ellen nagyon magabiztosan kell gyűjtögetni a pontokat. Ha viszont a rangadókat megnyered, jobban belefér egy-egy pontvesztés. Én összességében nézem az egészet, a végelszámolásnál úgyis az fog dönteni, hogy kinek lesz több pontja. 

Bízunk tehát az újabb sikerben, amelyhez szurkolóinkra is szükségünk lesz. Ennek érdekében erre a mérkőzésre megnyitjuk az Északi Tribünt, amelyre egységesen, kedvezményes áron 600 forintért válthatnak jegyet, míg nőnap alkalmából hölgy szurkolóink ingyen, regisztrációs jegy váltása mellett tekinthetik meg az összecsapást.

Legyünk minél többen, biztassuk a fiúkat, és tegyük meg közösen a következő lépést a feljutás felé vezető úton!