A hét közepére egyre inkább letisztulnak, archívumba kívánkoznak az elmúlt forduló emlékei, s ahogy rendesen, erősödik a meccsláz, és a soron következő próbatételt várja játékos, edző, szurkoló. Nagy Tamással beszélgettünk.

- Egy kérdés erejéig tekintsünk vissza a Csákvár elleni mérkőzésre. Az eredmény szempontjából esetleg lehet némi hiányérzeted, a játék tekintetében azt kaptad, amire a csapatépítés jelen szakaszában számítottál?
- Vegyes érzéseim voltak a mérkőzést követően. Voltak időszakok, főleg az elején, hogy nagyobb hátrányba is kerülhettünk volna, de a mérkőzés nagy részében tudtunk dominálni, és ami a legfontosabb, hogy komoly helyzeteket tudtunk kialakítani. A döntetlent reális eredménynek ítélem.
- Kijelenthetjük, hogy ez a végleges őszi keret, vagy előfordulhat-e még mozgás? Te konkrétan szorgalmazol még igazolást valamelyik csapatrészbe?
- Igen, kijelenthetjük, hogy télig ez a keret áll rendelkezésemre.
- Három - Győr, Békéscsaba, Nyíregyháza - nehéznek ígérkező mérkőzés következik. Elmondhatjuk, hogy ez a három forduló hellyel-közzel „beárazza” a Zetét, kijelöli reális helyünket a tabellán?
- Minden mérkőzés nehéz, mert most nincsen egyértelmű favorit csapat, így akár nekünk is lehetnek reményeink, hogy jó eredményt érjünk el, de ehhez minden mérkőzésen a győzelemért kell játszani, beletéve minden energiánkat.
- Bár sok év telt el azóta, a stadion sem ugyanaz, mégis pályafutásod sikeres és eredményes szakaszát töltötted Győrben.
Személyesen Neked jelent valami plusz motivációt, érzelmi többletet, egykori sikereid helyszínén meccselni?
- A meccs hangulata számít, igazából érzelmileg nem érint, mert azóta már eltelt néhány évtized, de tény, hogy jó évem volt és szerettem ott játszani.
- A negatív statisztikáink emlegetése eddig kétszer bejött, tegyük meg tehát harmadszor is. Az utóbbi évtizedben (2008 óta) az ETO elleni eredménysorunk így fest: 10 mérkőzés, 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség, 8:20-as gólkülönbség…
- Hűha, mindig meglepsz a meccseim előtt ezekkel a súlyosan negatív előjelű statisztikákkal. Akkor ideje lenne kicsit kozmetikázni és végre eredményesen játszani Győrben is.
- Az ETO – bár kisebb arányban – ugyancsak jelentősen átalakult a nyáron, sok új játékos, új szakmai stáb. Nem „orosz rulett” kissé a két átalakított csapat mérkőzése?
- Tény, hogy a Gézának és nekem is akad bőven feladatunk, hogy jó csapatot építsünk. Ezért is vallom, hogy ez mindkettőnk számára egy ki-ki meccs lesz. Nyilvánvaló előny neki, hogy most otthon játszik ellenünk.
- A heti felkészülés során szisztematikusan építed, csiszolod az általad elképzelt játékrendszert, vagy speciálisan a soron következő ellenfélhez is igazítod a felkészülést?
- Abszolút így van, mindig dolgozunk azon, hogy a leghatékonyabbak lehessünk, és természetesen figyelembe veszem az ellenfelünk stílusát, játékerejét.