2019 utolsó bajnoki meccsén Bobál Gergely góljával 1-0-ra legyőztük a PAFC-ot.

Csapatunk 2019 utolsó bajnoki mérkőzésén a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára. Kezdőcsapatunk egy helyen változott az egy héttel ezelőtti, Kaposvár elleni győztes együtteshez képest, az öt sárga lap miatt hiányzó Mitrovic helyén Kiss Máté kapott lehetőséget, míg Tamás Krisztián és Barczi Dávid sérülés miatt hiányzott a keretből.

Aktívan kezdtünk, a 12. percben Radó passza után Stieber lőtt a jobb oldalról, Hegedüs szögletre ütötte a labdát, majd a 14. minutumban emberelőnybe kerültünk, Hadzsiev kapott piros lapot az Ikoba elleni szabálytalanságáért.

A 20. percben Radó közelről lőtt fölé, majd a 28.-ban Gyurcsó fejese jelentett veszélyt, de a labda a kapu fölé szállt. Egy jobb oldali támadásunk végén Bobál Gergely szép csele után lőtt fölé, aztán Stieber beadása után Bobál G. fejelt kevéssel a kapu fölé.

A szünet után gyorsan Radó került ziccerbe, de Hegedüs védte a lövését, majd Stieber szép tekerése után ütötte ki a labdát a jobb felsőből a hazaiak kapusa, a másik oldalon Gyurcsó beadása után Knezevic fejelt mellé.

Az 57. percben aztán megszereztük a vezetést! Stieber ívelt a jobb oldalról balra Radónak, aki visszafejelte a labdát a középen érkező Bobál Gergelynek, ő pedig a hálóba lőtt (0-1).

Vezetésünk megszerzése után is támadásban maradtunk, és nem engedtünk helyzeteket a felcsútiaknak, egy kivétellel, amikor Sós fejesénél védett nagyot Demjén. Csereként Golodiuk, Grumic, majd Szépe érkezett a pályára, a 88. percben Stieber passza után Bobál Gergely bal oldalról leadott lövését ütötte ki Hegedüs.

Az utolsó percekben nem változott az eredmény, így két bajnoki és egy kupasikerrel, azaz három győzelemmel fejeztük be a 2019-es évet. Bajnoki folytatás január végén a Diósgyőr ellen.

Puskás Akadémia – ZTE FC 0-1 (0-0)
Puskás Akadémia: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff, Radics (Sós, 68.)- Gyurcsó, Knezevic, Henty - Vanecek
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Kiss M. – Stieber (Szépe, 89.), Radó (Golodiuk, 77.) - Bobál G., Ikoba (Grumic, 85.)
Gólszerző: Bobál G. (57.)
Sárga lap: Vanacek (74.), Henty (74.) ill. Lesjak (24.), Kocsis (74.), Ikoba (82.), Golodiuk (94.)
Piros lap: Hadzsiev (14.)