Már a félidőben két góllal vezettünk, majd Devecseri és Ikoba gólja tette fel a pontot mai teljesítményünkre.

Nagyon aktívan kezdtük a Kaposvár otthonában lejátszott bajnokinkat, amelyen még nem lépett pályára csapatunkban a csütörtökön szerződtetett Stieber Zoltán, valamint hiányzott a sérült Babati Benjamin.

Az első negyedórában többször is veszélyeztettük Pogacsics Krisztián kapuját: a 7. percben Radó beadása okozott veszélyt, két percre rá pedig Mitrovic adott be, Bobál kevéssel fejelt mellé.  A 14. minutumban ismét Mitrovic tekert a kapu elé, Kocsis fejese kevéssel tévesztett célt.

A 17. percben emberelőnybe kerültünk: Nagy Krisztián talpalta mellkason, nyújtott lábbal Radót, Karakó játékvezető rögtön kiállította a hazaiak játékosát – jogosan.

A 26. percben Bolla beadása után Bedi fejesét védte Pogacsics, akinek nem sokkal később Tamás fejesénél kellett nagy bravúrt bemutatnia.

Nem örülhetett azonban sokáig, a szöglet után Ádám ért bele kézzel Radó lövésébe, a megítélt büntetőt pedig Radó magabiztosan lőtte a kapu közepébe (0-1)!

Másfél perc múlva újabb gólnak örülhettünk: Tamás játszott remekül Barczihoz, aki pontos lövéssel vágta a labdát a jobb alsóba (0-2)!

A második félidőre nagy elánnal jött ki a Kaposvár, de Ádám fejesgólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Nem tartott sokáig a hazaiak lendülete, és ismét a mieink veszélyeztettek lövésekkel: a 66. percben Barczi lőtt fölé, majd a cseréje, Hudák próbálkozott távolról, és csak kevéssel vétette el a bal alsót.

A 83. percben Devecseri Szilárd tette fel a koronát csapatunk remek teljesítményére: előre indult, majd mintegy 30 méterről lőtt, és óriási gólt ragasztott a kaposvári kapu bal felső sarkába (0-3)!

De még itt sem volt vége! A 89. percben Bolla indult meg remekül, jobbra játszott a felfutó Hudákhoz, aki a kevéssel korábban beállt Ikobát hozta ziccerbe, ő pedig közelről belőtte a negyedik gólunkat a látványos kontra végén (0-4)!

Csapatunk megérdemelten, szép gólokkal szerezte meg első győzelmét az idei NB I-es idényben. Külön köszönjük szurkolóink biztatását, akik nagy számban, többszázan látogattak el Kaposvárra és szurkolták végig a mérkőzést. Fantasztikus volt velük együtt ünnepelni a lefújás után a sikert, számítunk buzdításukra egy hét múlva, a Puskás Akadémia elleni, hazai bajnokin is.

Kaposvári Rákóczi – ZTE FC 0-4 (0-2)
Kaposvár: Pogacsics – Fodor, Hegedűs D., Nagy J., Hadaró (Nagy T., 42.) – Yakymiv (Vachtler, 38.) – Nagy R., Nagy K., Szakály A., Csiki (Bíró, 85.) – Ádám M.
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis, Mitrovic (Golodiuk, 75.) – Radó, Bedi, Barczi (Hudák, 67.) – Bobál (Ikoba, 84.)
Gólszerzők: Radó (32.-büntetőből), Barczi (34.), Devecseri (83.), Ikoba (89.)
Sárga lap: Ádám (31.), Nagy R. (47.), Szakály (53.) ill. Devecseri (45+1.)
Piros lap: Nagy K. (17.)