Radó buktatásáért nem kaptunk büntetőt, egy peches öngólra Bolla válaszolt.

Csapatunk az OTP Bank Liga 28. fordulójában a negyedik helyezett DVTK vendégeként lépett pályára. A mieink már kedden elutaztak Zalaegerszegről, délután pedig edzést vezényelt a csapatnak Márton Gábor vezetőedző. Múlt vasárnappal egy igazán erőltetett menet vette kezdetét, ami 21 nap alatt hét mérkőzést foglal magába, ráadásul két kelet-magyarországi utazással. Vezetőedzőnk öt helyen változtatott a Puskás Akadémia elleni kezdőn, és ezúttal 5-4-1-es felállásban küldte pályára a csapatot.

Öt perc után Iszlai kaput elkerülő fejese jelentette az első lehetőséget, válaszul a túloldalon Szépe csúsztatott, Danilovic védett. Jó iramban folytatódott a mérkőzés, felváltva támadtak a csapatok, aztán a 33. percben Molnár Gábor közelről, nagy helyzetből lőtt, Demjén Patrik viszont nagy bravúrral védett. A 39. minutumban Ostrek bal oldali szöglete után Katanec fejelt kapura, Danilovic hárított.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott, egészen az 59. percig, amikor előbb Márton Gábor, majd Feczkó Tamás eszközölt hármas cserét. A beálló és a góllövőlistát vezető Radó rögtön kapott is egy jó indítást, majd a tizenhatoson belül elesett Polgár becsúszása után. A játékvezető sárga lapot mutatott fel műesésért, a felvételek alapján azonban a hazai hátvéd eltalálta támadónk lábát, így hibás ítélet született.

A 66. percben ismét Radó veszélyeztetett, Danilovic mentett, a 67. minutumban azonban egy peches góllal megszerezte a vezetést a Diósgyőr: Molnár jobb oldali szöglete a menteni próbáló Szépe fejéről saját kapunkban kötött ki a labda (1-0).

Újabb cserék következtek, minden bevethető, a cserepadon helyet foglaló mezőnyjátékosunk beállt (Stieber, Katelaris, Barczi, McWoods és Hegedüs sérülés miatt nem volt bevethető), és a mienk mentek előre az egyenlítésért, a hazaiak pedig kontrákkal próbálkoztak.

A 80. percben egyenlítettünk! Kocsis bal oldali beadására érkezett a hosszún a csereként beállt, előrehúzódó Bolla, és a bal alsó sarokba lőtt, megszerezve élete első NB I-es gólját (1-1).

Az egyenlítő gól után mentünk előre a három pontért, Bobál Gergely fejese okozott veszélyt, Mitrovic távolról próbálkozott, majd Radó került helyzetbe a ráadásban a jobb oldalon, de a labda elsuhant a kapu előtt. A túloldalon Márkvárt beadása után Molnár fejelt mellé.

Csapatunk legutóbb 11 évvel, ezelőtt 2009 októberében szerzett pontot Diósgyőrben (akkor is 1-1 lett a végeredmény). Ezzel az értékes ponttal a tabella 9. helyén állunk, négy ponttal megelőzve a már kieső helyen álló DVSC-t. Folytatás szombaton hazai pályán, a Paks ellen.

DVTK – ZTE FC 1-1 (0-0)
DVTK: Danilović – Shestakov (Vági, 79.), Polgár, Brković, Memolla, - Adukor (Márkvárt, 61.), Iszlai – Hasani (Korbély, 61.), Molnár G., Kiss T. (Cortez, 82.) – Ivanovski (Tabakovic, 61.)
ZTE FC: Demjén – Kocsis, Szépe, Katanec, Bobál D., Tamás (Mitrovic, 71.) – Ostrek (Bőle, 59.), Lesjak (Bolla, 59.), Bedi, Babati (Bobál G., 71.) – Ikoba (Radó, 59.)
Gólszerzők: Szépe (68.-öngól) ill. Bolla (80.)
Sárga lap: Brkovic (35.), Sesztakov (71.), Korbély (83.) ill. Radó (61.), Bőle (82.)
Piros lap: -

(fotó: dvtk.eu)