Az ezúttal vérbeli csatár módjára berobbanó védőnk az egy pontot is értékesnek tartja Diósgyőrben.

Emlékezetes mérkőzés marad Bolla Bendegúz számára szerdai, diósgyőri mérkőzésünk. 20 éves, utánpótlás-válogatott jobbhátvédünk csereként beállva szerezte meg élete első NB I-es gólját, ami 11 év után ért pontot csapatunknak Diósgyőrben.

- Nagy öröm, hogy megszereztem az első élvonalbeli gólomat, amivel hozzá tudtam járulni a pontszerzéshez - nyilatkozta honlapunknak Bolla Bendegúz. - Úgy szálltam be, hogy tudtam, az előrejátékban is szüksége van rám a csapatnak, hiszen mindenképp pontot vagy pontokat akartunk szerezni. Ennek megfelelően mentem is előre, külön öröm, hogy összejött a gól is. Még boldogabb lennék, ha a végén a győzelem is sikerült volna, hiszen erre is volt esélyünk, ráadásul Radó Andris buktatásánál egy büntető is elmaradt, de az egy pontot is értékesnek tartom.

Márton Gábor vezetőedző a sorozatterhelés közepette több alapembernek a második félidőben, csereként adott lehetőséget, így volt ezzel Bolla is.

- A meccs előtt nem beszéltük meg, hogy beállok-e majd és mikor, ez természetesen a mérkőzés alakulásának a függvénye. A szünetben kezdtünk el aktívabban melegíteni, majd az 59. percben hárman álltunk be egyszerre. Különleges utasítást a támadásokra vonatkozóan nem kaptam, de bennem mindig is megvolt, hogy sokat megyek előre, bár az ritka, hogy az ellenfél kapuja előtt helyzetbe kerülök. Ezúttal Kocsis Gergőtől kaptam egy nagyon jó beadást, érkeztem és ott már pillanatok alatt játszódik le minden, szerencsére sikerült betalálnom. Amikor Márton Gábor lett a vezetőedző, leültünk beszélni, és elmondta, hogy a középutat kellene megtalálni: elsősorban védő vagyok, az legyen rendben mindenképp, de mellette segíthetem a támadásokat is. Úgy érzem, minden téren folyamatosan lépek előre, ezáltal egyre jobb játékos leszek.

Csütörtökön regeneráló edzés várt a csapatra, amit pénteken videózás és a Paks elleni bajnoki előtti utolsó edzés követ majd. Szombaton 21:05-től pedig egy igazi rangadó következik két olyan csapat között, amelyek fordulók óta veretlenek.

- Mindenképp nyerni kell a Paks ellen, ez nem kérdés. Hogy mennyire lesz sorsdöntő a szombati bajnoki, az több tényezőn is múlik, de az biztos, hogy óriási lépést tehetünk a bennmaradás felé egy győzelemmel - tekintett előre Bolla Bendegúz.

(címlapfotó: MTI)