Az elmúlt fordulókban remeklő középpályásunk további gólokkal és gólpasszokkal segítené bennmaradáshoz csapatunkat.

- A kaposvári bajnoki előtt a hosszú kihagyás miatt mindenkiben volt egyfajta bizonytalanság, nehéz volt megjósolni, hogy milyen állapotban van a csapat, a főpróba viszont nagyon jól sikerült. Benned mennyire voltak kétségek, és ezek tükrében mennyiben volt meglepetés a múlt pénteki mérkőzés?

- Arra biztosan nem számítottam, hogy ilyen sima lesz a vége; ahogy mindenkiben, úgy bennem is volt egy kis bizonytalanság a meccset illetően, hiszen hosszú idő után ez volt az első tétmérkőzésünk. Azt tudtuk, hogy a három pontot mindenképpen be kell húznunk, szerencsére ez jó teljesítményt nyújtva sikerült. Az első félidőben szinte minden összejött, és az eléggé letaglózhatta az ellenfelünket, utána már nem volt igazán nehéz dolgunk. Nagyon fontos volt ez a győzelem és az, hogy rögtön az újrakezdéskor így kijött a lépés.

- Életed első NB I-es gólját még a Kaposvár színeiben lőtted, épp a Zalaegerszegnek. Ez eszedbe jutott a mérkőzés előtt?

- Azt tudom, hogy az volt az első élvonalbeli gólom, és később, egy kupameccsen is betaláltam a ZTE-nek, de a meccs előtt ez nem jutott az eszembe, csak utána "ugrott be". Így még az előtt, hogy ideigazoltam volna is voltak szép emlékeim a Zalaegerszeggel kapcsolatban, de most már kezdenek ennél szebbek is lenni.

- Az utánpótlást is számítva közel 10 évet játszottál Kaposváron, ott vált belőled felnőtt játékos. Milyen érzés volt ellenük futballozni?

- A Fradival már jártam Kaposváron ellenfélként, de akkor sajnos nem tudtam pályára lépni. Most viszont előre eldöntöttem, hogy ha gólt lövök, nem fogok látványosan ünnepelni. Ezt az első gólnál még sikerült is tartani, a másodiknál már kevésbé, az már nagyobb eufóriát szabadított fel bennem. Viszont ahogy teltek a percek, és sorban lőttük a gólokat, kicsit sajnáltam is őket, mert nagyon nehéz lehet öt-hatgólos hátrányban futballozni. De ez persze azt is jelentette, hogy mi nyerünk, és most ez volt a fontos.

- A sorfalról lepattanó szabadrúgás utáni bombagólod pályafutásod eddigi legszebb találata?

- A legszebbnek nem mondanám, hiszen ez nem egy kidolgozott támadás végén született, inkább látványosnak mondanám. Gyorsan reagáltam, jött három-négy védő, csak arra koncentráltam, hogy én érjek oda először és jól találjam el a labdát. Azok a gólok nekem többet jelentenek, amikor pontosan eltervezem, hogy hova lőjem, és sikerül is, szerencsére pályafutásom során lőttem is már pár ilyet, de az tény, hogy a kaposvári sem nézett ki rosszul...

- A két gólodon kívül volt egy gólpasszod is Radó Andrásnak, egy olyan támadás végén, ahol akár te is ellőhetted volna a labdát, de inkább önzetlenül passzoltál gólkirály-jelöltünknek.

- A meccs előtt páran viccesen beszélgettük, hogy ma gólkirályt csinálunk Radóból, de bármelyik csapattársamról van szó, mindig passzolok, ha úgy látom, hogy jobb helyzetben van. Az első gondolatom az volt, hogy ellövöm a labdát, de ahogy láttam, hogy Andris érkezik, a védő meg egyre közelebb ér hozzám, inkább a passzt választottam. Az, hogy pont a védő lába alatt ment el a labda, az nem volt betervezve, de a passz tudatos volt, és örülök, hogy Andris ezzel is egy góllal közelebb került a gólkirályi címhez.

- Amióta Zalaegerszegre érkeztél, most van először bennmaradó helyen a csapat, ráadásul máris a 8. helyre léptünk előre. Ez jelent-e változást a mindennapokban?

- Ez szerintem játékosonként változó, én például sosem nézegettem a tabellát. Örülök, hogy most nyolcadikak vagyunk, de van még hátra hét meccs, amiken szintén teljesíteni kell, a végén érdemes majd a helyezést megnézni. A pillanatnyi állás a szurkolóknak vagy akár más játékosoknak lehet, hogy többet jelent, mint nekem, úgy gondolkozom, hogy meg kell nyernünk minden meccset, aztán a végén megnézzük, hogy ez mire elég. Ha így folytatjuk eredményességben, nem lehet baj a végelszámolásnál.

- Az elmúlt fordulókban jó formának örvend a csapat, így abban bíznak a szurkolók, hogy nem kell a utolsó fordulókig várni a bennmaradás bebiztosításához. Ez reális vágy?

- Abszolút, ebben bízunk mindannyian. Már csak azért is reális, mert most jönnek azok a mérkőzések, amiket meg kell nyernünk. Az itthoni, Puskás Akadémia elleni bajnoki nagyon nehéz lesz, a Fradi ellen is bizonyították, hogy erős ellenfelek, de ennek ellenére nyerni akarunk a szurkolóink előtt, a Diósgyőrt is verhetőnek érzem idegenben, a Paksot kötelező legyőznünk, Kisvárdán is bármi lehet. Sorban játszunk olyan meccseket, amiken ha mindent beleadunk és ezt a formát tartjuk, akkor győzelmeket tudunk aratni.

- Érződik az edzéseken a felszabadultság az elmúlt fordulók sikerei után?

- Igen, lendületben voltunk a kényszerszünet előtt, és azért volt fontos a kaposvári siker, hogy ez ne törjön meg. Minden meccsből hitet, önbizalmat és erőt meríthetünk, és ha ez megmarad, akkor hosszútávon is sikeresek leszünk.

- Vasárnap a Puskás Akadémia érkezik a ZTE Arénába. Mi dönthet ellenük?

- Megnéztem a Ferencváros elleni meccsüket, de lesz videózás is, ahol a vezetőedző is elmondja majd, hogy mire figyeljünk. Van olyan pont, ahol meg tudjuk őket fogni, de ezt most még nem árulnám el, bízom benne, hogy a szurkolók a meccsen majd meglátják, hogy felül tudjuk múlni a PAFC-ot. Az is nagy öröm, hogy - ha korlátozott számban is - saját szurkolóink előtt játszhatunk majd, az ő biztatásuk mindannyiunknak nagy erőt ad.

- Az elmúlt bajnokik nem csak a csapatnak, hanem személyesen neked is jól sikerültek. Van-e kitűzött célod magad elé a szezon végére, a bennmaradáson kívül?

- Az nincs számszerűsítve, hogy hány gólt kell lőnöm és hány gólpasszt kell adnom, de az célom, hogy mindkét téren folyamatosan jól teljesítsek. Jó játékkal szeretném az első osztályban maradáshoz segíteni a csapatot.

- Megtaláltad a számításaidat Zalaegerszegen?

- Igen, jól érzem magam a ZTE-nél, örülök, hogy februárban összejött ez a váltás. Élvezem a bizalmat és a sok játéklehetőséget, ez hiányzott a legjobban a Fradinál, így most próbálom meghálálni. Ez a fejlődésemet is segíti, teljesen más, ha valaki végigjátssza a meccseket, mintha csak epizódszereplő a csapatában. Van még hét meccs egy erőltetett menetben, ezeken is bizonyítani akarom, hogy megérte idehozni engem és tudok segíteni a csapatnak.

(fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)