Újra az Arénában!

Beharangozó: ZTE FC-Paksi FC

 

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Paksi FC együttese látogat otthonunkba.

Az előző játéknapon a Budapest Honvéd gárdájánál vendégeskedt csapatunk és bíztató teljesítménnyel ért el döntetlent a fővárosban. A mérkőzésen hátrányból tudtak fordítani kedvenceink, de Gazdag büntetőjével a végjátékban egyenlített a kispesti alakulat. Góljainkat Szépe János  és Bedi Bence szerezték.

 

A paksiak hazai környezetben győzték le a sereghajtó, de komoly igazolásokkal erősítő DVTK-t, Papp Kristóf és Grozav (öngól) góljaival. A tolnaiak 3 ponttal járnak előttünk, az ötödik pozíciót elfoglalva a tabellán. Az átigazolási időszakban elég csendes volt a zöld-fehér klub, csupán Tamás Olivér érkezett a Duna-partjára kölcsönben a Mol Fehérvártól, illetve távozott Kővári Róbert és fél év kölcsön után visszatért Debrecenbe Csősz Richárd.

Utoljára a bajnokság 7. fordulójában mérkőztünk Bognár György együttesével, ekkor 3-1-es végeredménnyel alul maradtunk a Paksi Stadionban. Hiába uraltuk a párharcot és szereztük meg a vezetést Könyves Norbert góljával, a tolnaiak egyenlítettek a szünet előtt és a gyors kontráikra hagyatkozva a második játékrészben megnyerték az összecsapást.

 

Utolsó találkozónk összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=2PPnXBcTZ5A

 

A mérkőzésen új hazai felszerelésünkben futnak ki a játéktérre kedvenceink, amely a második számú viseletünkkel egyetemben, heteken belül elérhető lesz a ZTE Shopban és a ZTE Megastoreban.    

 

 

Edzői várakozás

Boér Gábor: Kissé keserű volt a szánk íze a hétvégét követően. Közel álltunk hozzá, hogy meglepetést okozzunk és elhozzuk a három pontot a Honvédtól. A játékunk jól működött, a helyzetkihasználásunkon kell javítanunk. Most vasárnap egy teljesen más típusú együttessel fogunk találkozni. A Paks egy nyílt stílust játszik, nagyon direkten futballoznak, aminek meg kell találnunk az ellenszerét. Egy egészen kellemetlen ellenfélről van szó. Fontos lesz, hogy megfelelően koncentráljuk. Kiemelten a rögzített szituációknál, mivel ebben nagyon erősek a tolnaiak. A hetünk pozitívan telt, bízom benne, hogy ezt a játékot tudjuk folytatni. Minden okunk megvan, hogy bizakodhassunk.