ZTE FC – Mezőkövesd-Zsóry FC

12.05, szombat 14:45 Duna World

 

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a 2020-as Magyar Kupa döntősét fogadjuk a ZTE Arénában. Az előírásokhoz hűen, ez a találkozó is zárt kapuk mellett kerül megrendezésre.

Az előző játéknapon, a szezon kezdetén az Európa Liga selejtezőjében is remeklő MOL Fehérvár FC ellen mérkőztünk. Bár az első percek bíztatóak voltak, az összecsapás kimenetele nem nekünk kedvezett. Be kellett érnünk a tisztes helytállással.

A Mezőkövesd-Zsóry FC egy mérkőzéssel többet játszva, közvetlen mögöttünk áll a tabellán a 9. helyen és tizenkét forduló leforgása alatt 11 pontot szerzett a versenysorozatban. A sárga-kékeknél a közelmúltban edzőváltás is történt, Kuttor Attila helyett Pintér Attila foglalt helyet a kispadon. Legjobb góllövőjük és a keret legértékesebb labdarúgója Berecz Zsombor, aki 4 találatnál jár a bajnokságban. Rajta kívül érdemes lesz odafigyelni a válogatott Cseri Tamásra, illetve a Sahtar Donyeck kölcsönjátékosára Andriy Boryachukra.

Fotó: Gál Péter

Ismerős arcokat felfedezhetünk mindkét oldalon, hisz tőlünk érkezett Kövesdre Szappanos Péter kapus és Barczi Dávid is, illetve Matija Katanec is szerepelt nálunk egy szezont kölcsönben, mielőtt megszilárdította helyét Mezőkövesden. Míg két támadónk Koszta Márk és Dragóner Filip korábban a borsodiaknál pallérozódott.

Utoljára a bajnokság 2. fordulójában találkoztunk a Mezőkövesddel. Az összecsapás akkor 1-1-es döntetlennel ért véget, de sokaknak emlékezetes lehet vezetőgólunk, mikor is kapitányunk Babati Benjamin hihetetlen passzát, Vass Patrik kapásból vágta a kapuba.

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=fR6LKL_Dwz0

 

Edzői várakozás

Boér Gábor: Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe és most győzelmi kényszerben várjuk a hétvégi találkozót. Fehérváron ismét elkerülhető gólokat kaptunk és az eltervezettekből nagyon kevés dolgot tudtunk megvalósítani. A Mezőkövesd ellen egy igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, a szezon eddigi legfontosabb meccse. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is átérzik a felelősséget és maximális lesz a koncentráció. Ki kell küszöbölnünk az egyéni hibákat és ki fogunk lábalni a hullámvölgyből. Pozitívak vagyunk és a csapatunk is egységes. Hétvégén minden áron nyerni fogunk!

 

A ZTE FC köszöni országunk és kiemelten Zala megye minden egészségügyi dolgozójának - akik a kialakult helyzetben (is) emberfeletti munkát hajtanak végre - egészségünk és életünk védelmét.

A ZTE FC éppen ezért különleges aktivitással készül a Mezőkövesd és a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzések alkalmával. A klub játékosai a soron következő, december 5-i és 12-i játéknapokon egyedi mezzel fejezik ki tiszteletüket a koronavírus-járvány ellen vívott harcban résztvevők számára. A sportolók által viselt mez, az FTC-vel vívott összecsapást követően megvásárolható lesz a ZTE Shopban. Az értékesítésből befolyt összeget a klub teljes mértékben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára ajánlja fel.

További részletekért IDE kattints.