A rekordbajnokhoz látogatunk!

12.12, szombat 17:00 M4 Sport

 

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a fővárosba látogat együttesünk. Ellenfelünk a tavalyi szezon bajnoka, a Ferencváros lesz.

 

Csapatunk igazi gála mérkőzés után csap össze a zöld-fehérekkel, az előző játéknapon a Mezőkövesd Zsóry FC ellen értünk el magabiztos győzelmet. A 3-0-ra megnyert találkozón Zimonyi, Szépe és Szánthó volt eredményes, de az egész együttes kiváló felfogásban játszott.

 

A hazai versenysorozat legutóbbi fordulójában az FTC gond nélkül hozta el a három pontot Diósgyőrből és magabiztosan vezeti az OTP Bank Ligát. A nemzetközi porondon, a megsüvegelendő teljesítményük ellenére, nem jött össze a bravúr a Dinamo Kijev ellenében a rekordbajnok számára. Az bizonyos, hogy nem feltett kezekkel érkezünk az Üllői útra.

 

Utoljára a bajnokság 3. fordulójában találkoztunk a Fradival, amikor is egy rendkívül izgalmas párharcban szenvedtünk vereséget, 2-1-es arányban. Gólunkat kapitányunk Babati Benjamin szerezte Vass Patrik passzából. A mérkőzésre egyébként közel 8500 néző látogatott ki, amely a forduló csúcsát is jelentette.

Az összecsapás összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=OYU4ox_ulmQ

 

Edzői várakozás

Boér GáborEgy nehéz összecsapás előtt állunk, ahol pontosan tudjuk, hogy az ellenfelünk milyen játékerőt képvisel. Tiszteljük is az eredménysorát, ettől függetlenül sportemberek vagyunk és nyerni szeretnénk. Igyekszünk kompenzálni a különbségeket és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Nem is egy mérkőzésben gondolkodunk, 10 nap leforgása alatt 4 találkozót kell lejátszanunk. Fontos, hogy jól összeállítsuk a stratégiánkat és olyan döntéseket hozzunk, hogy mindegyik összecsapáson a lehető legjobb állapotban legyen a csapat. Elengedhetetlen, hogy ezt a két hetet eredményesen teljesítsük és jó érzésekkel zárjuk le az őszi szezont, illetve nyugodtan készülhessünk a tavaszra. A hétvégi meccsel kapcsolatban biztos vagyok, hogy mindenkinek plusz motivációt jelent, hogy egy ilyen minőségű csapat ellen, egy ilyen szép stadionban játszhat. Magabiztos játékot várok a srácoktól!

 

A ZTE FC köszöni országunk és kiemelten Zala megye minden egészségügyi dolgozójának - akik a kialakult helyzetben (is) emberfeletti munkát hajtanak végre - egészségünk és életünk védelmét.

A ZTE FC éppen ezért továbbra is különleges mezben lép pályára, a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés alkalmával is. A klub és játékosai, így kívánják kifejezni tiszteletüket a koronavírus-járvány ellen vívott harcban résztvevők számára. A sportolók által viselt mez, az FTC-vel vívott összecsapást követően megvásárolható lesz a ZTE Shopban és a ztemegastore-ban. Az értékesítésből befolyt összeget a klub teljes mértékben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára ajánlja fel.

További részletekért IDE kattints.