Mindenki negatív első PCR-tesztet produkált, folyamatos tesztelés jön a következő hetekben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzata szerint csak szigorú tesztelési folyamat mellett edzhetnek és játszhatnak mérkőzéseket a csapatok a szezon hátralevő részében. A tesztelésnek három szakasza van.

Az első szakaszban, az edzések indulása előtt a játékosok egy komplex, három részből álló egészségügyi teszten esnek át. Ennek része az úgynevezett PCR-teszt, a szerológiai teszt és egy átfogó orvosi vizsgálat. A PCR-teszt azt mutatja ki, hogy az illető a teszt elvégzésekor fertőzött-e; akinek ez pozitív lesz, az karanténba kerül. A második teszt azt vizsgálja, hogy korábban átesett-e már a betegségen az alany, az átfogó orvosi vizsgálat után pedig kiderül, hogy a játékos sportolásra alkalmas fizikai állapotban van-e. Akinek a nyitóteszten nem voltak megfelelőek az eredményei, az nem vehet részt a csoportos edzéseken.

A felkészülési szakaszban, amely az edzések újra indulásától a tétmérkőzésekig tart, heti két alkalommal kell tesztelni a játékosokat, az edzőket és mindenki mást, aki a csapattal és a stábbal az edzéseken jelen van, részt vesz. Ezeket a teszteket mindenkin azonos időpontban kell elvégezni és két mintavétel között nem telhet el 96 óránál több.

A harmadik szakaszban, amely közvetlenül a sorozatok indulása előtt kezdődik, minden bajnoki mérkőzés előtt 24-36 órával el kell végezni a PCR-tesztet a labdarúgókon és a velük érintkezésbe kerülő klubalkalmazottakon, valamint a mérkőzésen közreműködőkön (a sport zónába belépő személyek).

Ha valakinek a teszteredménye pozitív, azt azonnal el kell különíteni, majd az általános előírások szerint 14 napos karanténba kell vonulnia. A visszatérése 48 órás tünetmentes idő és két negatív teszt után 24 órával lehetséges.

Ezen rendelkezések szerint csütörtökön reggel valamennyi játékosunk, illetve a velük érintkező stábtagok és technikai, valamint orvosi személyzet tagjai átestek az első PCR-teszten, aminek az eredménye mindenkinél negatív. 24 óra elteltével került sor a második PCR-tesztre, valamint a szerológiai vizsgálatra (amely azt mutatja ki, hogy már átesett-e a betegségen a tesztelt személy), ezeknek az eredménye holnapra várható.