Mindkét PCR-teszt negatív az egész csapatnál, a szerológiai vizsgálat kiértékelése még folyamatban.

A hét második felében átestek a kötelező koronavírus-nyitóteszten felnőtt csapatunk labdarúgói, valamint a szakmai, technikai és orvosi stáb tagjai. Ez két PCR-tesztet (ami azt mutatja ki, hogy a tesztelt személy jelenleg Covid-19 fertőzött-e), valamint egy szerológiai vizsgálatot (ami azt mutatja meg, hogy az illető már átesett-e a vírusfertőzésen) foglal magába.

Pénteken beszámoltunk arról, hogy minden játékosunk és stábtagunk első PCR-tesztje negatív lett, azóta pedig már a második PCR-teszt eredménye is megérkezett, ami szintén mindenkinél negatív. A szerológiai vizsgálat kiértékelése még folyamatban van.

A jövő héttől az MLSZ iránymutatása szerint heti két alkalommal kell tesztelni a játékosokat, az edzőket és mindenki mást, aki a csapattal és a stábbal az edzéseken jelen van, részt vesz. Ezeket a teszteket mindenkin azonos időpontban kell elvégezni és két mintavétel között nem telhet el 96 óránál több.

A harmadik szakaszban, amely közvetlenül a sorozatok indulása előtt kezdődik, minden bajnoki mérkőzés előtt 24-36 órával el kell végezni a PCR-tesztet a labdarúgókon és a velük érintkezésbe kerülő klubalkalmazottakon, valamint a mérkőzésen közreműködőkön (a sport zónába belépő személyek).

Ha valakinek a teszteredménye pozitív, azt azonnal el kell különíteni, majd az általános előírások szerint 14 napos karanténba kell vonulnia. A visszatérése 48 órás tünetmentes idő és két negatív teszt után 24 órával lehetséges.