Zsinórban a harmadik győzelmünkre hajtunk

A 2023/2024-es szezon utolsó hazai mérkőzésére készülünk május 11-én, szombaton. Ellenfelünk ezúttal a Paksi FC lesz, akik szeretnék bebiztosítani a dobogót vagy akár az ezüstérmet, még az idény vége előtt.

A Paks jelenleg 54 ponttal helyezkedik el a tabella második helyén, szorosan mögöttük a Fehérvár és a Puskás Akadémia pályázhat még az Európa-liga indulást érő pozícióra. „A magyar csapat” áprilisban a Kisvárda kiejtésével bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, majd két veretlen mérkőzéssel folytatta a bajnoki menetelést. A legutóbbi fordulóban Haraszti kiállítása miatt már a 6. perctől emberhátrányban futballoztak, mégis sikerült kapott gól nélkül zárni és szerezni egy pontot a Kecskeméti TE vendégeként.

Mi is jó formában várjuk az összecsapást, az elmúlt három forduló alatt hét pontot tudtunk összegyűjteni és ezzel a 7. helyről várjuk a szombati találkozót. A Ferencváros elleni vereséget leszámítva, utoljára a Debreceni VSC tudott győztesen hazatérni Zalaegerszegről, még tavaly novemberben. Ez a tény is hozzájárul ahhoz, hogy a legutóbbi 15 bajnoki mérkőzést összesítve, a Fradi mögött a ZTE csapatának van a legjobb mutatója, eddig összesen 25 pontot szerezve a tavaszi szezon során.

A két csapat élvonalbeli, egymás elleni mérlege teljes egyensúlyban pihen. A 26 összecsapásból 9-9 alkalommal nyertek a felek és 8 döntetlen született. A legutóbbi, Pakson lejátszott mérkőzés minden Zete szurkoló számára emlékezetes lehet, hiszen egy hét gólos küzdelem során, 3-1-es hátrányból sikerült végül fordítani a csapatunknak. Azon a találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet Gruber Zsombor és góllal hálálta meg a bizalmat.

Gruber pár mérkőzéssel később a Debrecen ellen bokasérülést szenvedett és csak a legutóbbi, Mezőkövesd elleni találkozón térhetett vissza, amikor Márton Gábor pár percre újra pályára tudta küldeni a fiatal támadót.

„Két hete teljes értékű edzést végzek, együtt a többiekkel és jól érzem magam. Már az érkezésemkor éreztem a csapaton, hogy ennek a keretnek nem a bent maradásért kéne küzdenie és a tavaszi szezon nagyon jól sikerült. A Paks ellen mindig nehéz játszani, remekül szerepelnek idén még úgy is, hogy az elmúlt időszakban több mérkőzést is elveszítettek. Nehéz meccsre számítok szombaton.”

Az OTP Bank Liga 32. fordulója nem csak abban különleges számunkra, hogy az idény utolsó hazai mérkőzése. Ahogy arról korábban írtunk, ez alkalommal búcsúztatjuk majd Zoran Lesjakot, aki az elmúlt hat évben a Zalaegerszeg kiváló játékosa, vezéregyénisége volt. Reméljük, minél többen kilátogatnak a ZTE Arénába, hogy méltóképp köszönjük el szeretett négyesünktől.

A kezdőrúgás időpontja 17:30, jegyek továbbra is elérhetők a honlapon. Gyertek el a szezon utolsó hazai környezetben megrendezett meccsére, ami egyben egy Paks elleni, izgalmas rangadónak ígérkezik. Búcsúzzunk közösen Zorantól és szurkoljuk ki együtt a győzelmet! MINDENT BELE, ZETE!