Dobos Barna: "Egyértelműen a győzelem a célunk"

Csapatunk a Győr, illetve a Békéscsaba elleni győzelmek után 2019-ben harmadik mérkőzésén is a három pont megszerzéséért lép pályára a Nyíregyháza ellen, a ZTE Arénában. A vasárnap 14 órakor kezdődő bajnoki előtt Dobos Barna vezetőedzőt kérdeztük várakozásairól.

- Hogy zajlott a felkészülés a Nyíregyháza elleni mérkőzésre?

- Van egy általános sémánk a heti programra, ami természetesen mindig a hétvégi ellenfélhez illeszkedik, a héten is ennek megfelelően készültünk - kezdte Dobos Barna vezetőedző. - Az álmunk valóra váltása érdekében minden mérkőzés kulcsfontosságú számunkra, így a Nyíregyháza ellen is egyértelműen a győzelem a célunk.

- Az első két tavaszi mérkőzésen aratott győzelmek mutatják, hogy jó úton járunk?

- Az őszi szezon végeztével értékelést tartottunk, télen pedig a céljainknak megfelelően erősítettünk, az új játékosok érkezésével jobbá vált a csapatunk. Az első két bajnoki kapcsán abszolút pozitív érzéseim vannak, a Győr ellen nagy csatában sikerült három pontot szereznünk, majd múlt vasárnap rendkívül értékes győzelmet arattunk Békéscsabán is. Elsődleges célunk az, hogy minél több pontot gyűtsünk, de természetesen továbbra is építkezünk, számomra fontos az is, hogy a csapat játékban is folyamatosan fejlődjön, hogy ha sikerül a hőn áhított feljutás, utána az NB I-ben is megállja majd a helyét. Ez a távlati cél, jelenleg viszont elsődlegesen arra koncentrálunk, hogy a következő meccseken minél eredményesebben szerepeljünk. Mint minden mérkőzésen, a Nyíregyháza ellen is az álmunk megvalósításáért küzdünk majd.

 - Van-e változás a sérültek tekintetében?

-  Nagy örömömre szolgál, hogy Farkas Balázs már teljes értékű munkát tudott végezni, így rá már számíthatok a Nyíregyháza ellen. Jó hír továbbá, hogy Aljosa Vojnovic egy hete már labdával is tud edzeni, illetve Gergényi Bence rehabilitációja is szépen halad, bízok benne, hogy ők is minél előbb visszatérhetnek majd a pályára.

A mieink a feljutó, második helyről, az éllovas Gyirmóttal azonos pontszámmal várják a 24. fordulót, míg a tél óta Zoran Szpisljak irányította szabolcsi gárda a 12. helyen áll a tabellán. A tavaszt egy vereséggel és egy győzelemmel nyitották, a rajton 3-2-re kikaptak a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán, majd múlt héten 4-1-re verték a Ceglédet.

Vasárnapi ellenfelünket az 5. fordulóban, idegenben 2-1-re győztük le, Fodor Ferenc góljára kék-fehérben Balázs Zsolt válaszolt, majd Forró Gyula öngóljával alakult ki a végeredmény.  A holnapi játékvezető Erdős József lesz, akinek munkáját asszisztensként Tóth II Vencel és Aradi József, tartalék-játékvezetőként Berényi Tamás segíti majd.

Bízunk benne, hogy együttesünk remek eredményeinek köszönhetően nagy számban látogatnak ki szurkolóink a ZTE Arénába, ahol az előrejelzések szerint napos, tavaszias idő, és reményeink szerint ZTE-gólok várják majd Önöket.

Hajrá, ZTE!