Vasárnap következik a várva várt Fradi-ZTE

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában találkozunk először a Ferencváros csapatával, hiszen a szezon elejére kiírt hazai találkozónk elhalasztásra került, melynek pótlása majd csak a következő év januárjában történik meg.

Természetesen a jelenlegi éllovasnál sem maradt el a nyári játékosmozgás. Az együtteshez érkezett Amer Gojek, Mats Knoester, Xavier Mercier, Rasmus Thelander és Adama Traoré. Távozott azonban Miha Blazic, Csonka András, Lasa Dvali, Gera Dániel, Róbert Mak, Marko Marin, Somália, Szerető Krisztofer és Olekszandr Zubkov, kölcsönbe pedig Fortune Bassey, Roko Baturina, Csontos Dominik, Zseljko Gavrics, Iyinbor Patrick, Katona Bálint, Katona Máté és Varga Ádám került más együttesekhez.

A zöld-fehérek 24 ponttal állnak az élen, mely nyolc győzelmet és csupán két vereséget jelent. Az előző fordulóban is a nyert mérkőzéseik számát növelték, egy feletébb izgalmas Puskás Akadémia elleni találkozóval, melyen hat gól is született, kialakítva a 2-4-es végeredményt. A Magyar Kupát tekintve azonban nem örömhírek lengik körül a csapatot, hiszen nem lesznek ott a legjobb tizenhat között, így a Fradi nélkül folytatódik tovább a történelmi kupáért vívott küzdelem. A IX. kerületi együttes viszont ott lehet tavasszal is a nemzetközi kupasorozatok egyikébe, amennyiben a csütörtök esti AS Monaco elleni EL-mérkőzésen számára kedvező eredményt ér el.

Legutóbb májusban léptünk pályára a Groupama Arénában, ekkor 5-3-as ferencvárosi siker született.

Csapatunk mögött emberpróbáló hét áll, a legutóbbi Budapest Honvéd elleni találkozónk pedig sajnos vereséggel zárult. A mérkőzés összefoglalóját ITT olvashatjátok. Az előző forduló vesztes mérkőzése után az ötödik helyen állunk, négy győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel. Az előttünk álló Fradi elleni mérkőzés sem lesz sétagalopp együttesünk számára, de már csak négy mérkőzés van hátra a szezon őszi feléből és nem lehet más a cél, mint minél több egységet összegyűjteni ezeken a találkozókon.

 A csapat tehát vasárnap indul Budapestre, immáron a sérüléséből visszatérő Tajti Mátyással is a keretben. Az MLSZ által hozott hétközi döntés alapján Ricardo Moniz nem irányíthatja a csapatot a pálya mellől. A szakmai stáb mellett, viszont a kispadon fog helyet foglalni sportigazgatónk, Dragóner Attila, akit a várakozásairól kérdeztünk:
- „Azt gondolom, hogy toronymagasan a bajnokság legerősebb csapatához látogatunk a hétvégén, remek egyéni képességekkel rendelkező játékosok alkotják a Ferencváros csapatát. Mi csapatként szeretnénk meglepni őket, bízunk a játékstílusunkban, az energiánkban és az egységükben a vasárnapi mérkőzésen.”

Amennyiben úgy döntenétek, hogy a helyszínen biztatnátok csapatunkat, akkor az online jegyvásárlásra a Groupama Aréna jegyvásárlói oldalán van lehetőség. Fontos kiemelni, hogy online vásárlás esetén a személyes adatok megadásán felül, ZTE szurkolói kártya is szükséges. Klubunk már nem állít ki szurkolói kártyát, így akinek nincs, az a vendég jegypénztárban tud belépőt váltani az összecsapásra. A vendég jegypénztár két órával a mérkőzés kezdete előtt nyit ki.

A vasárnapi mérkőzésre a Zete Shop is kitelepül, így a vendég parkolóban 15:00-17:35 között még a hivatalos ZTE termékek közül válogathatnak szurkolóink!

 

Hajrá, Zete!