Nem sikerült válaszolni Sampeiro duplájára

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát fogadtuk a ZTE Aréna gyepén, ezzel megkezdve a harmadik mérkőzésünket, egy héten belül. 

Ütemesen kezdődött az összecsapás, mindkét csapat szeretett volna minél előbb előnyhöz jutni, de a kispestiek próbálkozásai ellenére a félidő első perceiben többet tartózkodtunk az ellenfél kapuja előtt.

A 4. percben aztán fiatal játékosunk, Mim Gergely előtt adódott lehetőség, aki a Manzingától kapott beadást messziről a jobb felsőbe bombázta, de a labda elszáguldott a kapu felett.

Rá két percre ismét mi veszélyeztettünk: Lesjak a bal oldalról adta középre a labdát, de a két ráérkező játékosunk, Ikoba és Kálnoki-Kis sem érte el a játékszert. 

A 12. percben a Honvéd került közel az első gól megszerzéséhez, Zsótér indította Tamást, aki a kapu mellé lőtt. Rá tizennégy percre aztán ismét hatalmas helyzetbe került a Kispest: Zsótér a tizenhatosról lőtt a kapura, a félresikló lövést aztán Klemenz próbálta menteni, belesarkazva a labdába, ami csak kissé ment a hazai kapunk mellé.

A 44. percben aztán megszületett a mérkőzés első gólja, melyet leshelyzet gyanúja miatt sokáig vizsgáltak: Lukic indította Samperiót, Mocsi próbált hárítani, de nem érte el a labdát. (0-1)

Így az egyperces ráadás után végül vendég vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre, melynek időtartama alatt vezetőedzőnk két cserét is eszközölt csapatunkban. Csóka Dániel helyére Bedi Bence, míg Mim Gergelyére Szalay Szabolcs érkezett.

A második félidő még ütemesebben indult.

Az 51. percben Szalay lőtt messziről a kapura, Klemenz blokkolt.

Rá három percre azonban ismét vendég gól született. Lukic passzolt Samperionak és a piros-fekete játékos becselezte magát az ötös jobb sarkán, és lövése a kapuban landolt. (0-2)

A második játékrész alatt aztán tíz percig állt a játék, miután a vendég tábor rasszista megjegyzéseket tett játékosunkra, Christy Manzingára: vezetőedzőnk, Ricardo Moniz, mellette kiállva vívott ki magának egy piros lapot, majd álláspontját nyomatékosítva a hazai csapatot lehívta a pályáról. A hosszú percekig tartó konfliktushelyzet végül a pályára való visszatéréssel zárult, az irányítást pedig Julian Jenner vette át.

A 65. perc után aztán két helyzetet is kialakítottunk, gólra váltani azonban sajnos egyiket sem sikerült. A 71. percben ismét Szalay lőtt kapura, a labdát azonban a vendég hálóőr fogta.

A 84. percben Klausz Milán előtt is lehetőség adódott, tíz méterről fejelte mellé Gergényi beadását.

A félidő utolsó perceiben próbáltunk mindent megtenni a szépítő találatért, de minden erőfeszítésünk sikertelennek bizonyult. 

A játékvezető aztán tíz percet hosszabbított, aminek ideje alatt több helyzet is kibontakozott mindkét csapatnál, többek között Szalay lőtt veszélyesen a léc főlé, de sem ebből a helyzetből, sem a további helyzetekből sem született egyik térfélen sem gól. 

Edzői értékelés:

Tam Courts: Rendkívül nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahogy azt vártuk. Tudtuk, hogy a Zalaegerszeg egy minőségi csapat. Az első 25 perc kemény volt, ekkor kellett nagyon koncentrálnunk védekezésben. Ezt követően sikerült nagyobb teret szerezni és tudtuk, hogy kontrázni is lesz lehetőségünk. Büszke vagyok a srácokra, mert tartották magukat a megbeszélt taktikához és ez segített hozzá minket ehhez az eredményhez.

Ricardo Moniz: Egy héten belül harmadszor léptünk pályára, látszódott a teljesítményünkön a fáradtság. Erősen kezdtünk, volt három nagy lehetőségünk, amiből nem sikerült gólt szerezni. Egy védekezési hiba után aztán megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy nyugodjanak meg és tartsák magukat a játéktervhez. A második félidő első felében pedig történt az inzultus Manzingával szemben, ami ellen fel kellett lépnünk. Nem gondoltam volna, hogy ilyen probléma felmerülhet még Magyarországon, de úgy látszik, hogy mégis jelen van. Nekem meg kell védenem az egész csapatot és képviselni kell a klubot, mivel nálunk mindenki egy a pályán. Ezt követően próbáltunk cserékkel operálni, öt támadóval játszottunk, de már nem sikerült gólt szereznünk.

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Kálnoki-Kis (79’ Klausz), Csóka (46’ Bedi), Mocsi – Lesjak, Mim (46’ Szalay), Szendrei (76’ Májer), Sankovic, Gergényi – Ikoba, Manzinga

BUDAPEST HONVÉD FC: Tujvel – Szabó, Capan, Doka, Tamás – Mitrovic, Klemenz – Jonsson (90’ Kocsis), Zsótér (90’ Cirkovic), Samperio (71’ Kerezsi) – Lukic