A második félidőben sikerült megszereznünk a vezetést, de a vendégek fordítottak.

Csapatunk az OTP Bank Liga 17. fordulójában 2051 néző előtt fogadta a Diósgyőri DVTK együttesét a ZTE Arénában. Dr. Dobos Barna vezetőedző az őszi idény hajrájában sikeresen szereplő kezdőnek szavazott bizalmat, keretünkből továbbra is hiányzott a műtét utáni rehabilitációját végző Tamás Krisztián, valamint a héten az edzéseket már elkezdő, de még nem bevethető Barczi Dávid. Az elmúlt év végén az a megtiszteltetés érte klubunkat, hogy a Zalai Hírlap a 2019-es év legjobb zalai csapatának a ZTE FC-t választotta meg. A győztesnek járó serleget ez alkalommal adta át Horváth Attila, a megyei napilap főszerkesztője dr. Dobos Barna vezetőedzőnek és Bedi Bence csapatkapitánynak.

Az első percekben többször is a vendégek próbálkoztak, majd a 12. minutumban Stieber próbálkozása szállt kevéssel fölé, 19. percben Bolla jobbról indult befelé, majd lőtt, a labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. A 31. percben Ivanovski közeli próbálkozásánál kellett védenie Demjénnek, majd Kiss Tamás fejelt helyzetből mellé, de a játékrész utolsó percében mi szerezhettünk volna vezetést: Stieber jobb oldali szöglete után Ikoba emelkedett a legmagasabbra, fejese centikkel kerülte el a jobb alsót.

A második félidő álomszerűen kezdődött számunkra: a 47. percben a kilépő Ikobát buktatta Tamás Márk, Karakó játékvezető büntetőt ítélt, amit Bobál Gergely a jobb alsóba lőtt (1-0). Nem sokkal később azonban jött az egyenlítés: egy szöglet után Brkovic lőtt közelről a kapunkba (1-1). A 61. percben Polgár Kristóf fejesgóljával átvették a vezetést a vendégek (1-2).

A hajrában próbáltunk támadni és megjátszani a támadóinkat, több esetben kevésen múlt, hogy nem kerültünk nagyobb helyzetbe, de sajnos gólt lőnünk nem sikerült, a Diósgyőr pedig a hosszabbításban egy kontrával eldöntötte a három pont sorsát: Hasani lőtt a hálónkba (1-3).

Folytatás jövő szombaton, a ma a Ferencvárostól 4-0-s vereséget szenvedő Paks otthonában.

ZTE FC – DVTK 1-3 (0-0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi – Kocsis, Mitrovic (McWoods, 76.) - Stieber, Bobál G. (Katelaris, 61.), Radó (Babati, 65.) – Ikoba
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Tamás M. - Márkvárt, Vági - Hasani, Rui Pedro (Cortes, 81.), Kiss T. (Egerszegi, 88.) – Ivanovski (Tabakovic, 76.)
Gólszerzők: Bobál G. (47.) ill. Brkovic (53.), Polgár (61.), Hasani (92.)
Sárga lap: Bedi (60.), Mitrovic (64.), Babati (91.)
Piros lap: -