2006-ban nyertünk utoljára Diósgyőrben, de az örökmérleg kiegyenlített.

Szombaton 17 órától az OTP Bank Liga 6. fordulójában a 8. helyezett csapatunk a jelenleg sereghajtó Diósgyőri VTK vendége lesz. Hétvégi ellenfelünk eddig három pontot gyűjtött az idei bajnokságban: a nyitófordulóban 2-1-re legyőzték a Honvédot, azóta viszont az Újpest, a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Ferencváros ellen is vereséget szenvedtek. Ennek következtében a váltás mellett döntöttek a vezetők Borsodban, Tajti József sportigazgatót Benczés Miklós, Fernando Fernandez vezetőedzőt pedig Feczkó Tamás váltotta. Alaposan átalakított együttes vár a mieinkre, ugyanis az új vezetőedző a héten keretet szűkített, és több futballistát is a DVTK második csapatához vezényelt.

Csapatunk már pénteken elutazik Zalaegerszegről azzal a céllal, hogy ponttal vagy pontokkal távozzon majd Diósgyőrből. A győzelem vendégként legutóbb 2006 nyarán sikerült a ZTE-nek, akkor Ferenczi István és Nagy Lajos duplájának köszönhetően 4-1-re diadalmaskodtunk. A 2011/12-es idényben idegenben 4-1-re kikaptunk, hazai pályán pedig 1-1-et játszottunk, ez utóbbi szombatig a két csapat utolsó egymás elleni NB I-es bajnokija. A tavalyi szezon őszén a Magyar Kupában, Zalaegerszegen találkoztunk a diósgyőriekkel, és mezőnyben hiába futballoztunk jobban, a helyzeteiket kihasználó vendégek végül 2-0-ra nyertek.

Élvonalbeli örökmérlegünk igencsak kiegyenlített a diósgyőriek ellen: 44 első osztályú mérkőzésen 14 ZTE-siker, 15 döntetlen és 15 DVTK-győzelem született, a gólarány 65:58 a javukra. Diósgyőrben sosem volt egyszerű nyerni, a két klub 1972 óta íródó NB I-es történelmében nekünk eddig háromszor sikerült. Hazai mérlegünk viszont nagyon jó, élvonalbeli bajnokin mindössze egyszer, 1975-ben nyert Zalaegerszegen a DVTK.

Játékosaink közül Barczi Dávid, Miroslav Grumic és Kocsis Gergő futballozott korábban a borsodiaknál, előbbi két futballistánk Ligakupát nyert és Magyar Kupa-döntőt játszott a piros-fehérekkel. 

Szombaton is számítunk szurkolóink buzdítására, a Diósgyőrbe utazók ide kattintva olvashatnak hasznos információkat.

A két vezetőedző várakozásait pénteken olvashatják majd honlapunkon.