SÁRRÉTUDVARI KSE - ZTE FC 0:1 (0:0)

Sárrétudvar, 300 néző. Jv.: Szabó L.
ZTE FC: Szemerédi – Ekker, Németh E., Sebestyén, Szép. – Szabó P., Szökrönyös – Kulcsár (Horváth K., 60.), Barczi (Hudák, 60.), Balázs Zs. – Popin (Novák, 45.). Vezetőedző: Dobos Barna. 
Gólszerző: Novák (74.)
Kiállítva: Ekker (80.)

A ZTE FC szombaton korán kelt útra, hiszen egynapos túrát tervezett a Magyar Kupa mérkőzésére. A Hajdú-Bihar megyei I. osztályban szereplő házigazdák ellen az egerszegi védősor utánpótláskorú játékosokból állt. A két osztálynyi különbség végig érződött a találkozón. A ZTE kapufát lőtt, gólt viszont nem tudott szerezni az első félidőben. A folytatásban egyetlen gól született, amit az egerszegiek szereztek. A 74. percben egy jó indítás után Balázs Zs. beadása után Novák érkezett a hosszú oldalon és nem hibázott. A találkozó hajrájában Ekker a második sárga lap után a pirosat is megkapta. A ZTE együttese nagy fölényben játszott. (forrás: zaol.hu)

MESTERMÉRLEG:

Dobos Barna: Az előttünk álló 5 mérkőzéses sorozat első meccsét játszottuk ma, amit sikerrel vettünk. Stratégiai döntést hoztunk azzal, hogy a fő fókuszt a jövő heti két mérkőzésre helyeztük és ide csak pár “felnőtt” játékossal jöttünk és őket is előre tervezetten cseréltük be illetve le.
A két centerrel eleve megbeszéltük, hogy egy-egy félidőt kapnak, valamint Barczi és a sérüléséből visszatérő Hudák is a megbeszéltek szerint osztotta meg a mérkőzést.
A meccs utolsó 30 percében 6 ifista korú játékosunk volt a pályán, akiknek ráadásul 10 percet emberhátrányban kellett lejátszani. A legnagyobb hozama ennek a mérkőzésnek, az volt, hogy a saját nevelésű játékosaink nagyszerűen játszottak és megmutathatták, hogy lehet rájuk számítani, ami Molnár Balázs akadémia igazgató és edzőinek munkáját dícséri. 
A meccs úgy alakult, ahogyan terveztük, végig nagy nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, sok helyzetet dolgoztunk ki, de azok sajnos kimaradtak. Lehetett volna simább a meccs, ha ezek közül 1-2 már az első félidőben bemegy, de így sem volt kérdéses a párharc kimenetele.
Ezzel együtt a helyzetkihasználáson dolgozni fogunk a héten, mert az Nb2-ben nem biztos, hogy lesz ennyi helyzetünk egy-egy meccsen.