Győzelem a Puskás Akadémia ellen

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában ismét hazai pályán méretette meg magát csapatunk, a Puskás Akadémia együttese látogatott a ZTE Arénában. 

A harmadik percben már hazai hálóőrünk védhetett, amikor Colley fejelt Levi elé, akinek erőtlen lővése nem bizonyult veszélyesnek. 

Öt perccel később a vendég kapusnak akadt dolga, amikor Klausz lőtt rá tizennégy méterről. 

A 13. percben aztán megérkezett a mérkőzés első gólja: Posztobányi csúszott el, Ikoba pedig kihasználta a helyzetet és megszerezve a játékszert a bal alsóba helyezte. (1-0)

Tizennégy percre rá aztán egyenlítettek a felcsútiak: Posztobányi passzolt Favorovhoz, aki egy középre íveléssel próbálkozott, azonban a labda Mocsin megpattanva Colley elé került, aki közelről lőtt a kapuba. (1-1)

A 39. percben közel kerültünk az egyenlítéshez, azonban Lesjak lesről fejelt a kapuba. 

Ezt követően két nagyobb szabálytalanság is történt, Colley könyökölt egyszer Safronov arcába, majd Kovács lábát rántotta vissza kézzel. Az előbbi sárgát ért, az utóbbi azonban már nem.

A 44. percben Kovács Barni lőtt a vendég kapura, Markek könnyedén kapta el a felé érkező labdát. 

A félidő egy perces hosszabbításában aztán megszületett a második kék-fehér gól: Klausz Milán kapott labdát Kovácstól, majd lefordulva a jobb felsőbe bombázott, megszerezve ezzel első NB I-es találatát. (2-1)

Vezető félként vonult tehát csapatunk a szünetre.

Az 51. percben veszélyes támadást vezetett a Puskás, azonban fölé ment. 

Ugyanebben a percben hármat is cserélt vezetőedzőnk, Boér Gábor: Grezda helyére Szalay, Klausz helyére Szendrei, míg Meshack helyére Németh Dániel érkezett. 

A Puskás Akadémia csapata láthatóan nagyobb lendülettel indult neki a második játékrésznek, ám Demjén kapujáig ritkán jutottak el. 

A 74. perctől két percen belül két hatalmas helyzet is adódott Szalay előtt: először távolról végzett el egy szabadrúgást, a labda surólta a felső léct, majd egyedül tört be a tizenhatoson belülre, azonban a játékszer elgurult a bal alsó mellett. 

A 80. percben Zahedi lőtt az oldalhálóba. 

Öt perccel később Gergényi lőtt "szabadot", a labda nem sokkal ment a léc fölé. 

A kilencven perc elteltével nyolc perces hosszabbítás következett, amelynek már az első másodpercében kiosztott úgy újabb sárgalapot a játékvezető Colleynek egy Gergényivel való szabálytalankodás miatt, amely ezzel már pirosat ért. 

A 90+5' percben Németh Dani adott jó labdát Bedinek, aki Szendreinek passzolt, de lemaradt róla.

A mérkőzés további részében nem esett gól, így csapatunk a héten a második sikernek örvendhetett! 

Edzői értékelések:

Hornyák Zsolt: Mindenekelőtt, gratulálok a Zalaegerszegnek a kupagyőzelemhez. Sikerült ma két olyan gólt kapnunk, amit nem kellett volna, hogy összehoznunk. A kiegyenlítést követően úgy éreztem, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe, domináltunk, de a hosszabbításban kaptunk egy gólt. A Zete a küzdőszellemének köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Remélem, hogy tanulunk a mai találkozóból, mert fontos mérkőzések várnak ránk a hátralévő három fordulóban.

Boér Gábor: Először is, szeretném megköszönni szurkolóinknak a mai és a szerdai biztatást is, örülök, hogy a sikerünkkel vissza tudtunk adni nekik valamit. Büszke vagyok a játékosokra, mert ma nagyot küzdöttek és jól reagáltak a változásokra. A padról beálló emberek folyamatosan plusz jelentenek, igazi csapatot alkotunk. Büszke vagyok a stábomra is, akik sokat dolgoztak azért, hogy ilyen jó hetet zárjunk. Remélem, hogy a következő mérkőzéseken sikerül folytatnunk ezt a jó szériát.

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Mocsi, Lesjak, Safronov (64' Kálnoki-Kis)- Grezda (51' Szalay), Klausz (51' Szendrei), Bedi, Kovács B., Gergényi - Ikoba (76' Huszti), Meshack (51' Németh D.)

PAFC: Markek - Ottewill (81' Kiss T.), Spandler, Batik, Szolnoki - Komáromi (46' Gruber), Posztobányi (46' Bartolec), Corbu (78' Zahedi), Favorov, Levi - Colley