Döntetlen a Mezőkövesd csapata ellen

Szeles, napsütötte vasárnap délután, az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát fogadtuk zalai városunkban. 

Lendülettel teli mérkőzés vette kezdetét, iramosan indult meg mindkét csapat a félidő kezdeti perceiben.

Láthatóan mi jelentettünk nagyobb veszélyt, a vendég kapus már a negyedik percben bravúros védést mutatott be: Ikoba előtt adódott hatalmas lehetőség, amikor jobbról érkezett középre a labda, azonban a hálóőr gyönyörűen mentett. 

A 17. percben Tajti próbálkozott egy távoli lövéssel, de a labda ismét a kapus kezébe jutott. 

A 22. percben egy bedobást követően, alig pár másodperc leforgása alatt, négyszer is kapura lövéssel próbálkoztak játékosaink, de a vendégek sikeresen blokkolták az ígéretesnek tűnő próbálkozásokat.

Tíz perccel később a mezőkövesdiek első komolyabb helyzete is megérkezett, amikor Molnár közelről rúgta a kapu fölé a játékszert.

A 40. percben Gergényi ívelte a szabadrúgást középre, azonban Piscitelli ismét jól helyezkedett.

A szünetben vezetőedzőnk két cserét is eszközölt: Szendrei helyett Mim, míg Németh Dániel helyett Szalay tért vissza a pályára.

A frissen beállított Szalay előtt aztán az 55. percben már lehetőség is adódott, amivel majdnem sikerült megszerezni a vezetést, lövése alig pár centivel került el a kaput.

Tíz percre rá Meshack próbálkozott egy középre íveléssel, sikertelenül. 

A 76. percben egy Gergényi szögletet követően Ikoba lőtt, de ismét nem sikerült a kapuba jutattni a labdát. 

Alig pár perccel később ismét hatalmas helyzet maradt ki: Huszti csúsztatta meg Szalay beadását, amire Meshack érkezett éles szögben, de nem sikerült értékesíteni a helyzetet. 

A mérkőzés további perceiben is adódtak lehetőségek, azonban gól továbbra sem született. 

Így az idei második hazai mérkőzésünk döntetlennel és egy ponttal zárult. 

 

Edzői értékelések: 

Ricardo Moniz: "Az idegesség volt a jellemző a játékkezdetre, egy 4-2-2-2-es felállással próbálkoztunk, főleg a helyzetek hiányoztak a játékunkból, mindig hiányoztt az utolsó, befejező érintés. Igazi veszély volt a játékban, amikor valahol egy rossz passz alakult ki. Az ellenfél pedig az egész mérkőzés alatt arra várt, hogy hibát vétsünk, amit ki tudnának használni. A második félidőben pedig tulajdonképpen csak mi játszottunk és nem nagyon adtunk lehetőséget az ellenfélnek, azonban ők beálltak védekezésre és leblokkoltak minket teljesen. Amin igazán dolgoznunk kell, az a kreativítás a támadósorban. "

Kuttor Attila: "Azt gondolom, hogy egy küzdelmes mérkőzés volt, mind a két csapat próbálta a saját stílusával nyomást helyezni a másikra, ami miatt úgymond sokszor kioltottuk egymást. Volt amikor a mi térfelünk zajlott a mérkőzés, volt amikor a hazai térfélen. Úgy gondolom, hogy egy küzdelmes mérkőzésen szereztünk nagyon értékes pontot."

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Huszti, Csóka, Safronov, Gergényi - Tajti, Sankovic - Meshack (85' Manzinga), Szendrei (46' Mim), Németh D. (46' Szalay) - Ikoba 

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Lukic, Beriashvili, Filip (90+1' Bobál) - Karnitskiy, Nagy (46' Brtan), Cseri (78' Babunski)- Molnár (85' Vajda), Drazic, Besirovic