Hegedüs Olivér csereként beállva gólpasszt adott és gólt lőtt, kétgólos előnyt szereztünk a kupanegyeddöntőben.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a MOL Fehérvár FC csapatát fogadtuk 823 néző előtt a ZTE Arénában. Márton Gábor több alapembernek pihenőt adott (ők edzésen vettek ma részt) a szombati, Ferencváros elleni bajnokira készülve, azonban így is a győzelem reményében léptünk pályára a bajnokság második helyezettje ellen.

A 3. percben Babati lövését védte Kovácsik, a 9.-ben pedig Ikoba erős lövését ütötte ki a vendégek hálóőre. Mindkét csapat próbált támadni, a 21. minutumban Ikoba kapott jó labdát, Kovácsik kifutva lábbal mentett nagyot előle. A félidő hátralevő részében is mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a kapusok jól állták a sarat.

A fordulás után is aktívan futballoztak a mieink, a csereként beállt Bedi is próbálkozott, de beleléptek a lövésébe, majd a 70. percben Juhász mentett nagyot Babati elől egy ZTE-kontránál. A 81. percben érkezett a pályára saját nevelésű középpályásunk, Hegedüs Olivér, aki élete első tétmérkőzésén lépett pályára a felnőttek között a ZTE Arénában. A 19 éves játékos hazai bemutatkozása pedig álomszerűre sikerült: előbb a 84. minutumban bal oldali beadása után Ikoba csúsztatott fejjel a bal felsőbe (1-0), majd a 88. percben Ikoba fejese után közelről vágta be élete első felnőtt gólját (2-0)!

Csapatunk így nagy bravúrt bemutatva 2-0-ra verte a MOL Fehérvár FC-t a negyeddöntő odavágóján, így kétgólos előnnyel várhatjuk a jövő szerdai, székesfehérvári visszavágót.

ZTE FC – MOL Fehérvár FC 2-0 (0-0)
ZTE FC: Demjén – Kocsis, Szépe, Bobál D., Katanec – Katelaris (Bedi, 46.) – Babati (Hegedüs, 81.), Ostrek, McWoods (Radó, 81.), Barczi - Ikoba
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Musliu, Hangya – Nikolov (Futács, 63.), Elek, Nyári (Petrjak, 85.) – Nego (Houri, 63.), Hodzic, Milanov
Gólszerzők: Ikoba (84.), Hegedüs (88.)
Sárga lap: Nikolov (59.)
Piros lap: -