Az ötödik helyen telel a csapat

Hazai pályán játszottuk az év utolsó mérkőzését, az Újpest csapatát fogadtuk Zalaegerszegen.

A mérkőzés első 15 perce kiegyenlített találkozó képét mutatta, a játék főként a mezőnyben folyt, mindkét csapat lassan felépített támadásokkal próbálkozott. Az első veszélyes helyzet a 18. percben adódott az Újpest előtt, amikor egy védelmi hiba következtében Berizde üresen kapott labdát a kapunk előtt, de mellé lőtte a ziccert. 

A helyzet után csapatunk felélénkült, sokat birtokoltuk a labdát, majd a 25. percben Zimonyit ugratták ki gyönyörűen, aki szép testcselt követően kapura is tudott lőni, a rövid alsót azonban fogta Pajovic.

A 31. percben Mack szerzett labdát a középpályán, és lendületből tudott kapura törni az Újpest, Croizet visszapasszát azonban Mack nem jól kapta, és mellé lőtt.

Az első félidőben mindkét csapat támadó felfogásban játszott, gól azonban egyik oldalon sem született, így 0-0 állással mentek a csapatok a félidei szünetre.

Az 54. percben szabadrúgáshoz jutottak a lila-fehérek, Csongvai 30 méterről kapura lőtt, de Demjén szépen vetődve védte a lövést. 

Az 59. percben Kastrati hibázott az Újpestnél a középpályán, Skrikbek pedig meglépett a labdával, majd szépen passzolt Halilovicnak, aki szezonbeli első góljával megszerezte a vezetést csapatunknak. (1-0)

A 67. percben Tajtit indult meg az bal oldalon, Bedi pedig fölzárkózott hozzá, a megkapott labdát pedig be is adta Meshacknak, aki nem hibázott, ezzel megszerezte a 2. gólunkat. (2-0)

A 71. percben az Újpest próbált visszajönni a meccsbe, Csongvai lőtt éles szögből a hosszúra, Demjén azonban ismét szép vetődést mutatott be, és hárított. 9 perccel később Yahaya próbálkozott Csongvai passzát követően, középre érkező lövését kapusunk hárította.

A 92. percben Diaby magasságát kihasználva fejjel próbált szépíteni, de nem találta el a kaput, így az utolsó újpesti lehetőség is kimaradt. 

Kiegyenlített első félidő és lendületes újpesti kezdéssel induló második félidő után átvettük az irányítást, két gólt szereztünk és magabiztosan védekeztünk, így összességében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Csapatunk ezzel at ötödik helyen várhatja a január 29-ei folytatást.

Michael Oenning: Azzal a céllal érkeztünk Zalaegerszegre, hogy hazavigyük a három pontot. Az első félidő során nagyon jól játszottunk, de megismétlődött az, ami az egész szezon során, hogy számtalan gólhelyzetet dolgozunk ki, de nem tudjuk ezeket értékesíteni. A második félidőt is jól kezdtük, talán nem azzal az elánnal, mint az elsőt és aztán egyetlen hiba borította a számításokat. Az első gól az egész mérkőzés képét megváltoztatta, arra kényszerített bennünket, hogy többet erőltessük a támadó játékot, kockázatot vállaljunk, a vége ennek az lett, hogy bekaptuk a második gólt. Ezzel a góllal az ellenfelünk még magabiztosabb lett és nyerő pozícióban érezte magát. Nyilván nem örülök neki, de el kell fogadnunk a mai kudarcot.

Waltner Róbert: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert szerettük volna az évet győzelemmel búcsúztatni hazai közönség előtt. Ezúton is köszönöm a szurkolótábornak, mert nagyon sokat segítettek. Az ötödik hellyel tudunk fordulni a tavaszra, ami szerintem nagyon jó teljesítmény. A szezon eleje nehezen indult, de ahogy ment az idő, kiegyenesedtünk játékban és fizikálisan is. A mai mérkőzés fordulatos volt, az Újpestnek voltak helyzetei a mérkőzés elején, de a második félidei játék alapján úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.

Összaállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis (58' Bobál), Bedi - Sankovic - Tajti (82' Spoljaric), Halilovic (82' Gergényi) - Ubochioma (90+1' Grezda), Zimonyi (46' Skribek), Koszta

Újpest FC: Pajovic - Diaby, Koutroubis, Kastrati - Antonov, Katona (72' Yahaha), Stieber, Mack, Csongvai - Berizde (83' Viana), Croizet