Egyik csapatnak sem sikerült gólt szerezni

Vasárnap délután ismét hazai közönség előtt léptünk pályára, a keddi kupameccset követően. Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Kisvárda Master Good csapata lépett velünk a ZTE Aréna gyepére. 

Az első negyed óra viszonylag eseménytelenül telt, egyik oldalon sem bontakozott ki veszélyesnek tűnő helyzet. 

A 19. percben Meshack ívelte középre a játékszert, melyre Szalay érkezett, ám lövése elszáguldott a kapu felett. 

Három perccel később Meshack cselezte be magát a kapu elé, lövését könnyedén hárította Hindrich. 

A 27. percben ismét hetvenesünk próbálkozott, a labda ezúttal is az egyik várdai védőről pattant ki.  Alig pár másodperccel később Ikoba került közel a gólszerzéshez, Kálnoki-Kis jutatta fejjel középre a játékszert, Ikoba fejese a lécről pattant ki. 

A 32. percben Tajti próbálta értékesíteni a szabadrúgást, de a vendég kapus fogta a labdát. 

Nyolc percre rá Gergényi szögletét Ikoba fejelte kapura, ismét a léc fölött szállt el a labda. 

Több helyzetet dolgoztunk ki az első játékrészben, de gólt szereznünk nem sikerült, így 0-0-as döntetlennel vonultunk a szünetre.

A szünetben Spacis helyére Lucas tért vissza a kisvárdai térfélre. 

A 48. percben Gergényi próbálkozott a jobb rövid sarokba, azonban a labda csak az oldalhálót érte el. Két percre rá Demjén mutatott be egy bravúros védést, Mesanovic lövését ütötte ki a kapuból. 

A 62. percben Melnik lőtt messziről, a játékszer hálóőrünk kezében landolt. 

Hat perccel később egy várdai szabadrúgásból lecsorgó labdát kellett mentenie Demjénnek a bal sarokból. 

A 71. percben ígéretes zalai helyzet bontakozott ki, Kovács Barni lőtt messziről, a labdát azonban Hindrich fogta. 

Nyolc perccel később Németh Dani tekerte rá, a labda ismét Hindrich kezébe kötött ki. 

Három perces hosszabbítás következett, aminek utolsó percében Meshack próbálkozott, de távoli lövése a kapu mellé szállt, így tehát gól nélküli döntetlennel zárult a 26. forduló. 

 

Edzői értékelések:

Ricardo Moniz: Kemény héten vagyunk túl; amikor három mérkőzést játszottunk a korábbiakban egy héten belül, akkor a harmadikat mindig elvesztettük. Kiegyenlített volt az első félidő, ám volt egy kapufánk Ikoba révén, ha ezt sikerül értékesíteni, akkor más lett volna a találkozó. Sajnos nem voltunk elég hatékonyak elől, a kreativitás hiányzott, de fegyelmezetten védekeztünk végig, amiért dicséretet érdemel a csapat. Fiatal együttesünk van, mi nem vásárolunk játékosokat, hanem kineveljük őket. Összességében a pohár félig tele van, még ha most sajnáljuk is, hogy nem sikerült nyerni. A fiatal cseréink jól szálltak be a mérkőzésbe és ami még pozitív, hogy várhatóan a jövő héten már Sankovic is visszatérhet a sérüléséből.

Milos Kruscic: Két különböző félidőt produkáltunk. Az első félidőben nem voltunk olyan jók a támadásban, amikor nálunk volt a labda, akkor elsietett döntéseket hoztunk, nyugodtabbak kellett volna legyünk. A félidőben egyet változtattunk és kértem is a csapatomtól, hogy ne siessék el a döntéseket, nyugodtan futballozzanak. A második félidő jobban tetszett, sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, aminek külön örülök. Nem könnyű itt játszani, fizikálisan erős a zalaegerszegi csapat.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Huszti, Kálnoki-Kis, Csóka, Mocsi, Gergényi - Meshack, Szendrei, Tajti (80' Klausz), Szalay (55' Kovács B.) - Ikoba (74' Németh D.)

Kisvárda Master Good: Hindrich - Gey, Jovicic, Kovacic, Melnyik - Matheus, Navrátil (81' Vida), Ötvös (86' Yanis) - Camaj (86' Ilievski), Spasic (46' Lucas), Mesanovic