Itthon maradt a három pont

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában, szombat délután a DVSC csapatát fogadtuk.

A mérkőzés első szép helyzete csapatunk előtt adódott, amikor a 4. percben Bedi adta be Zimonyinak, aki a labdát levette és elő is tudta készíteni, de a kapu mellé bombázott. Ezt követően a 12. percben Halilovic lőtte rá a játékszert, de a kapus hárított, a kipattanót pedig Koszta hosszan tolta meg maga előtt, így nem tudott ismételni.

Rá pár percre úgy tűnt, hogy Kosztát lerántották a tizenhatoson belül, viszont a játékvezető nem ítélt büntetőt a megmozdulás miatt. Vendég részről a 18. percben adódott egy nagyobb helyzet, amikor Ugrai lőtt a hazai kapura, de a rövidet hálóőrünk fantasztikusan védte.

A 26. percben a kapott szabadrúgást Tajti egyből rálőtte, de a kapus védett, így viszont Koszta fejére pattant a labda, aki be is bólintotta azt az ellenfél hálójába. (1-0)

Az első félidő egyértelmű ZTE dominanciát mutatott, ami szerencsére gól formájában is megmutatkozott, így hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe. 

Mindkét edző egy-egy helyen változtatott a második félidőre, melyet a Debrecen lendületesebben kezdett.

A 65. percben Dzsudzsák tört kapura és éles szögből lőtt, ám a labdát Demjén lábbal védte. Rá egy percre nagy gólt szerzett Dzsudzsák Balázs, szabadrúgásból. (1-1)

67. percben Skribek szép cselekkel jutott a kapu elé, de labda kicsivel fölé ment. A 70. percben a 70-es számú Meshack fejjel szerezte meg csapatunk második gólját, 2 perccel azután, hogy beállították. (2-1)

Három perccel később Meshack jobb oldalon kapott egy indítást, becselezte magát a kapu elé, de a lövést Gróf lábbal védte. Ezután 85. percben közelről veszélyeztetett minket a Loki, de Demjén védte a helyzetet.

Csapatunk az egész meccsen jól játszott, több helyzetet alakítottunk ki, ezért megérdemelten maradt itthon a három pont.

Edzői értékelés:

 

Joan Carrillo: Úgy érzem, hogy a nulla pontnál többet érdemelt volna a csapat. Az első 15 perben jól játszottunk, onnantól a Zalaegerszeg átvette az irányítást, volt 2-3 lehetőség a gólszerzésre, de nekünk is volt egy nagy lehetőségünk Ugrai által. Elkerülhető lett volna a gól, amit kaptunk az első félidőben és ebben a játékrészben megérdemelten vezetett a ZTE. A második félidőben megváltozott a játék képe, jobban játszottunk és sikerült az egyenlítést is kiharcolni, ugyanakkor pár perc múlva a ZTE újra átvette a vezetést. Ezek után még pár lehetőséget sikerült kialakítani, de a Zalaegerszeg kapusa nagyon jól védett. A mérkőzés végén támadóan léptünk fel, ezért nyíltá vált a mérkőzés. Összefoglalva hiányérzetem van, mivel a nulla pontnál többre szolgált a csapat.

Ferenczi István: Nagyon tetszett a mérkőzés. Hoztuk az előző fordulóban is mutatott formánkat, nagy labdabirtoklással és kreatív játékkal. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy akár le is zárjuk a mérkőzést, de a Debrecennek is volt 1-2 lehetősége, kontrából veszélyesek voltak. Erre is készültünk egész héten, hogy labdavesztések után erősek, plusz a pontrúgásaik is veszélyesek, amit be is bizonyítottak. A második félidőben volt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor beszorultunk és a Debrecen ránk erőltette az akaratát. A kapott gól után változtattam és remekül sült el, hogy a Mesi egyből betalált. Úgy gondolom a második gól után már nem volt kétség, hogy itthon tartjuk a három pontot. Összességében megérdemelten nyertünk hazai pályán.

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén-Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi – Halilovic (46' Spoljaric), Sankovic, Skribek (86' Németh D.), Tajti (78' Bakary), Koszta – Zimonyi (69' Meshack)

DVSC: Gróf – Ferenczi (84' Korhut), Pávkovics, Deslandes, Baranyai – Dzsudzsák, Varga (84' Babunski), Baráth, Bódi (79' Soltész) – Németh (57' Tischler), Ugrai (46' Sós)