Nem sikerült megőrizni a korai vezetést

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a tavalyi bajnok Ferencvárost fogadtuk hazai pályán, ezzel a ZTE Arénában búcsúztunk a válogatott szünetet megelőzően.

Csapatunk jól kezdte a mérkőzést és egy korai góllal alapozta meg az iramot. Mance lépett vissza labdáért a 16-os előterében a 3. percben, majd a lefordulás után nem tétovázott és egy távoli lövéssel lepte meg Dibuszt. A vendégek kapusa már csak beleérni tudott, hárítani nem. (1-0)

A vendégek a kapott gól után nyomást gyakoroltak ránk, a mieink azonban egy nagyszerű labdakihozatal után forgattak Bedi Bencéhez, ő egy csellel lerázva védőjét végig robogott a pálya jobb szélén. A beadása tökéletes ütemben találta meg Mim Gergelyt, aki egy visszahajló mozdulattal mintegy 12 méterről talált fejjel a kapuba. (2-0)

A 24. percben Szendrei megpattanó lövését Dibusz kitolja, megelőzve ezzel a három gólos különbséget.

Egy perccel később Traore passzolta be Vargának a labdát a tizenhatoson belülre, aki háttal a kapunak készítette le az érkező Alinak. A vendégek hetesét Csóka Dániel buktatta, a mérkőzést vezető Erdős József azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest Varga Barnabás magabiztosan értékesítette. (2-1)

A 29. percben a csereként beállt Zachariassen közeli bombáját Senkó nagyszerű reflexmozdulattal védte.

A 37. percben az FTC nagy nyomást gyakorolt a hazai kapura, ami aztán meghozta az eredményt. A sok beérkező labdából az egyik ismét Zachariassent találta meg, aki lövésre lendítette a lábát, de Bedi eltalálja azt. A játékvezető elsőre nem lát szabálytalanságot, majd a videóbírók segítségét és az eset megvizsgálását követően újabb büntetőt ítélt. Ismét Varga Barnabás állt a labda mögé és higgadtan helyezte azt a kapu bal oldalába. (2-2)

Egy perccel később Traore kap egy hosszú indítást a magasan védekező hazaiak mögé. A villámgyors támadó nagyszerűen ismerte fel a helyzetet és átemelte a kissé kint helyezkedő Senkó Zsombort. (2-3) 

Gólgazdag első félidő után végül vengéd vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.

Hasonló mentalitással és egyértelmű egyenlítési céllal érkeztünk ki a második félidőre. Megragadva minden lövőhelyzetet, Safronov mintegy 30 méterről tette próbára a vendégek kapusát, aki szögletre tolta a jól irányzott lövést.

A mérkőzésen remekül játszó Traore emelt be egy lágy labdát a kapunk elé az 51. percben. Ali fejjel készítette le azt a gólvonal előtt helyezkedő Varga Barnabás elé, aki nem hibázott és ezzel mesterhármast jegyezett a párharc folyamán. (2-4)

A 89.percben Varga Barnabást ugratják ki a bal oldalon, aki egy remek mozdulattal bejátssza magát a boxba. A csereként beállt, visszaérkező Lesjak már érezte, hogy becsúszásával elkésett, azonban kontrollálni nem tudta azt és így buktatta a gólhelyzetben lévő vendég csatárt. A büntetőt ezúttal Adama Traore végezte el és csapattársához hasonlóan, magabiztosan értékesítette, megszerezve ezzel a Fradi ötödik, saját maga második gólját a mérkőzésen. (2-5)

Egy percre rá egy vendég szögletet követően Zachariassent találja meg a labda, aki takarásból egy kis szerencsével a kapufa belső felére passzolja azt, Senkó tehetetlen maradt. Az FTC norvég kiválósága így gólpassza és kiharcolt büntetője mellett a hálóba is betalált, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét.  (2-6)

Összeállítások:

ZTE FC: Senkó – Mim (46’ Szalay) – Spoljaric (56’ Croizet) – Huszti (80’ Lesjak) – Sankovic (56’ Sajbán) – Mance – Csóka – Bedi – Medgyes (46’ Gergényi) – Safronov

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis – Cissé (46’ Abena) – Mmaee – Ramírez – Esiti (86’ Baráth) – Abu Fani (78’ Sigér) – Traoré – Nguen (10’ Zachariassen) – Ben Romdhan (78 ’Marquinhos) – Varga B.