Kiegyenlített a két csapat zalaegerszegi örökmérlege.

A két csapat történelme 1972-ig nyúlik vissza, amikor feljutásunk után először lépett pályára a ZTE FC bajnoki mérkőzésen a Ferencváros stadionjában. Itt 2-0-s vereséget szenvedtünk, a tavaszi idényben viszont hazai pályán, 23.000 néző előtt 1-0-s győzelmet arattunk a zöldfehérek ellen. A későbbiekben is folyamatosan nagy tömeget vonzott az FTC egerszegi vendégjátéka: rendre 16-20-23 ezer néző előtt játszottak parázs hangulatú meccseket a csapatok a ZTE Arénában.

A ZTE és a Fradi eddigi 68 összecsapásán 35-ször győztek a IX. kerületiek, 14-szer a mieink, 19 alkalommal pedig döntetlenre végeztek a felek. A 150 FTC-gól mellé 77 zalaegerszegi társult, így rendre gólgazdag bajnokikra került sor. A mi pályaválasztásunkkal eddig 34-szer rendeztek meccset, és itt jóval kiegyenlítettebb az örökmérleg: 11 hazai siker, 11 döntetlen és 12 vendéggyőzelem.

A legemlékezetesebb egymás elleni találkozónk természetesen a 2002. május 22-i mérkőzés volt, ahol a bajnoki cím megszerzéséért léphettünk pályára a ZTE Arénában, mondani sem kell, hogy telt ház előtt. A Turi – Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi – Nagy L., Molnár B., Balog Cs., Róth – Kenesei, Waltner összeállítású csapatunk az 57. percben Gyepes góljával hátrányba került, azonban Bozsik Péter vezetőedző a 71. minutumban jó érzékkel küldte pályára Radu Sabót, akinek a 88. percben elsült a lába... A végeredmény ismert, a ZTE FC megszerezte története első NB I-es bajnoki címét.

A két együttes szurkolói hagyományosan jó viszonyt ápolnak, és a múltban mindig nagy érdeklődésnek örvendtek a ZTE-FTC, FTC-ZTE mérkőzések, és jó pár olyan játékos is van, aki mindkét egyesület színeiben pályára lépett, többek között Kovács József, Vincze Ottó, Lendvai Miklós, Sorin Botis, ifj . Józsi György, Major Ferenc, Topor Antal, Budovinszky Krisztián és jelenlegi keretünk csatára, Radó András is elmondhatja magáról, hogy a Fradi-pályán és a ZTE Arénában is pályára lépett hazai játékosként.

Az NB II-ben töltött hét évünk alatt mindössze egy zalaegerszegi Liga Kupa-meccsre (1-1) látogatott stadionunkba az NB I rekordbajnoka, akiket mint a múltban, úgy most is óriási várakozás, telt ház és biztosan fantasztikus hangulat vár majd a ZTE Arénában.