Rangadóval tér vissza a futball a ZTE Arénába, szombaton 19:30-tól az OTP Bank Liga 5.fordulójában a Diósgyőrt fogadja labdarúgócsapatunk.

A miskolciak egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a 8. helyről várják a találkozót, míg a mieink a 6. pozícióból. Egy győzelemmel elléphetnénk borsodi ellenfelünktől és akár a dobogóra is repülhetne klubunk. A DVTK utolsó két találkozóján csupán egy pontot szerzett és a Honvéd elleni fájó hazai vereség mély nyomot hagyhatott játékosaikban. Az MTK elleni remek győzelmünk és a kupában nyújtott magabiztos teljesítmény lélektani előnyt jelenthet számunkra.

Szombati ellenfelünktől heten, Joachim Adukor, Boros Gábor, Dusan Brkovics, Óvári Zsolt, Haris Tabakovic, Ternován Patrik és Tóth Barnabás távozott a nyári átigazolási időszakban. A korábban kisvárdai Gheorghe Grozav, Sztefan Drazsics, Hegedűs János valamint az argentín Augusto Max érkezett Miskolcra.

A két klub örökmérlege kiegyenlített, minimálisan a borsodiak irányába dől. 47 elsőosztályú mérkőzésen 14 alkalommal győztünk, 16-szor született döntetlen és 17-szer ünnepelhettek a diósgyőriek, a gólarány 60:70 a javukra. A tapasztalatokból kiindulva szombaton is gólgazdag és látványos összecsapás van kilátásban. Hazai mutatónk azonban remek a DVTK-val szemben: a hétvégi lesz a két csapat huszonnegyedik bajnoki találkozója Zalaegerszegen, ezeken 11 ZTE-győzelem és 10 döntetlen mellett csupán két borsodi siker született.

Edzői várakozások:

Boér Gábor:  Jó állapotban érzem a csapatot. Sikerek után vagyunk, az MTK elleni lendületet szeretnénk tovább vinni, és emellett a kupatalálkozó is lelki pluszt adhatott a társaságnak. A mutatott játékkal minden fordulónkban elégedett voltam, de muszáj, hogy ez eredményességgel is párosuljon. Szeretnénk kiszolgálni szurkolóinkat, mert igazán megérdemlik. Minden mérkőzésen támadószellemben lépünk fel és ez hazai pályán hatványozottan igaz!

A jelenlegi helyzetben természetesen klubunk számára is a legfontosabb az egészség védelme. Ezt szem előtt tartva a hétvégi mérkőzésen az alábbiakkal készülünk a ZTE Arénába látogatók számára. A meccs előtt szájmaszkot osztogatunk a szurkolóinknak, valamint a stadion több pontján kézfertőtlenítőt helyezünk el, amelyek bárki számára elérhetőek lesznek. Arra bíztatunk mindenkit, hogy lehetőség szerint használja ezeket az eszközöket. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Hatalmas jelentőséggel bírhat egy győztesen megvívott találkozó, hisz nagy lökést adna csapatunknak az előttünk álló Honvéd elleni párharcra is.

A belépők megvásárolhatók a DVTK elleni mérkőzésre online és a ZTE shopban, emellett kaphatók a szezonra szóló bérletek is! Kapunyitás 18:30!

A ZTE Shop nyitvatartása:

Szerda-Péntek: 15:00-19:00

Szombat: 9:00-19:30

 

Szeretettel várjuk szurkolóinkat!