Győzelem a DVSC ellen

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a DVSC csapatát fogadtuk a hazai pályán.

Az első komoly támadásra az 5. percig kellett várni, ebből a helyzetből Németh Dani meg is szerezte csapatunk számára a vezetést: Tajti bravúrosan ugratta ki az ifjú támadót , aki az ellenfél kimozduló kapusa fölött emelte a labdát a hálóba. (1-0)

A 13. percben Manzinga beadására vártak a Loki kapuja előtt, ő azonban éles szögből a rövid sarokra lőtt, Hrabina éppen rá tudott vetődni.

Egy perccel később Lesjak beadását Manzinga befejelte a debreceniek kapujába, azonban csatárunk lesről indult, így a gólt nem adták meg.

A következő negyedórában visszaesett a jelentős események száma, elszaporodtak azonban a szabálytalanságok miatti megszakítások.

A 35. percben Bedi lábait akasztotta össze Neofytidis, így Tajti próbálkozhatott szabadrúgással jó helyről, lövése nemsokkal fölé ment.

Tíz perccel később Hrabina mentette meg a vendég együttest a kétgólos hátrányba-kerüléstől. Meshack tette a teljesen üresen érkező Gergényi elé a játékszert, aki a rövid alsóba próbálta azt juttatni, a Debrecen kapusa azonban résen volt.

Az első félidő így egygólos megérdemelt hazai vezetéssel zárult.

A második félidő lendületesen indult, először egy ígéretes Németh Dániel lövést láthattunk, majd a cívisvárosiak szorongattak pár percig a mi kapunk előtt.

A vendégek a 60. perben örülhettek: egy Dzsudzsák szögletet követően hazai játékosról pattant a labda Deslandes elé, aki kegyetlenül kihasználta a hirtelen adódott lehetőséget, és kiegyenlítette az állást. (1-1)

Öt perce rá jött is a viszontválasz, szintén szögletből Gergényi tekerte tökéletesen Lesjak elé a labdát, aki egyenesen a hálóba bólintott. (2-1)

A 70. percben Mocsi is megkínálta az ellenfél kapuját, Hrabina tolta kapufára az óriási bombát.

A második találatunkat követően egyértelműen domináltuk a mérkőzést, Meshack többször is ígéretesen indult meg a jobboldalon. A 80. percben aztán meg is lett a nyomás gyümölcse, Tajti beadását Ikoba pöccintette a hálóba, bebiztosítva ezzel győzelmünket. (3-1)

A 83. percben a negyedik találathoz is közel jártunk, Meshack és Lesjak ügyes összjátéka után Gergényi került ziccerbe, 44-esünk azonban rosszul találta el a játékszert. Pár perccel később Kálnoki-Kis is kishíján a debreceni kapuba fejelt.

Nem álltunk le, a 86. percben saját térfelünkről elvégzett szabadrúgásból Gergényit indították, aki teljesen lehagyta a debreceni védőket, és a kapussal szemben ezúttal nem hibázott, megszerezte csapatunk negyedik találatát. (4-1)

A 92. percben aztán Bévárdi jutatta magát szépen helyzetbe, majd élesszögből gyönyörű szépítő találatot szerzett. (4-2)

A zalai fiúk teljesen megérdemelten tartották itthon a 3 pontot.

Edzői értékelések:

Joao Janeiro: Ismét négy bekapott gól, kettő pontrúgásból. Mit is tudnék mondani…hat forduló, tizenhárom bekapott gól. Gratulálok a Zalaegerszegnek.

Ricardo Moniz: Amikor nincs piroslap, akkor más a mérkőzés. Nagy dolog, hogy ma négy gólt tudtunk szerezni hazai közönség előtt. Az eddigi összes mérkőzésen 1-0-ra vezettünk, ma pedig a semmiből kaptunk egy gólt. Két helyen változtattam a kezdőn, Zoran Lesjak visszatért és Manzinga kezdett elől, az utóbbi góljával már majdnem 2-0-ra vezettünk az első félidőben. Lesjak gólja viszont megváltoztatta a találkozót, remek mérkőzést játszott a jobbhátvéd. Ikoba beszállása is döntőnek bizonyult, Kecskeméten nem tudta értékesíteni a nagy helyzetét, de ma nagyon fontos gólt szerzett és örültem, hogy Gergényi Bence is megszerezte szezonbeli első gólját. Ez egy nagy győzelem nekünk az előző fordulók után és örülök, hogy büszkévé tehettük szurkolóinkat a mai napon.

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Gegényi - Meshack, Sankovic, Tajti, Bedi - Manzinga (63' Ikoba), Németh D. (71' Kovács B)

DVSC: Hrabina - Bévárdi, Deslandes, Charleston, Ferenczi (59' Gomes) - Neofytidis (46' Dzsudzsák), Baráth - Szécsi, Varga (59' Farkas), Horváth (69' Sós) - Bárány (40' Kyziridis)