Győzelem a Gyirmót ellen

Nagy nap volt a mai, hiszen NB I-es visszatérésünk óta, most először nyert csapatunk zsinórban három fordulót!

Együttesünk már az elejétől magához ragadta az irányítást és a harmadik percben, egy nagyszerű Skribek-beadást Koszta fejelt be. (1-0)

A 11. percben Serafimov bólintott, ám a játékszer a kapu fölé szállt. Nem sokkal később, a túloldalon is egy hasonló helyzet bontakozott ki, ám nem került veszélybe a kapunk.

A gyors ZETE gól után többet birtokoltuk a labdát, de komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A 22. percben ismét a mieinknek adódott lehetősége, Halilovic a 16-os sarkáról bombázott rá, de Hársfalvi a kapufára tudta tolni a labdát. Tíz perccel később nagy iramú kontratámadást vezettünk, a beadást azonban a vendég kapus megfogta, így megmentette csapatát a kétgólos hátrányba kerüléstől.

A 35. percben Skribek ismét jobboldalról adhatott be, Serafimovnak pedig tökéletes volt a labda, így csapatunk megduplázta az előnyét. (2-0)

Öt perccel később gyönyörű támadást vezettünk, Halilovic parádésan indította Skribeket, aki önzetlenül passzolt Kosztának, a labda azonban a kapu mellé szállt.

A félidő utolsó öt percére felélénkült a Gyirmót csapata, a 45. percben Szegi juttatta a kapuba a labdát, ezzel szerezve egy gólt a vendég csapatnak. (2-1)

Az első félidőben két Skribek beadásból, egy Koszta és egy Serafimov fejes született, míg a pálya másik oldalát elfoglaló csapatnak egy utolsó perces szabadrúgásból sikerült gólt szereznie, így egy gólos előnnyel vonulhatott csapatunk az öltözőbe.

A második félidő elején beszorultunk a kapu elé, a Gyirmót láthatóan próbált kiegyenlíteni. Egy újabb ilyen próbálkozás alkalmával, az 50. percben Demjénnek kellet fognia Simon fejesét.

A 67. percben ismét Demjén Patrik mutathatta meg a tudását, egy távoli Gyirmót lövés pattant meg, amihez kapusunknak nagyot kellett vetődnie. Egy perccel később Szegi fejelt a keresztlécre.

Az utolsó tizenöt percre fordulva, csapatunk ismételten felélénkült, valamivel határozottabban védekeztünk és támadásokat is vezettünk. A 87. perc legvégén Spoljaric eldönthette volna a meccset, amikor Babati adott neki egy tökéletes labdát, a várt gól azonban elmaradt.

Fordulatos meccsen szereztünk három pontot hazai pályán a Gyirmót ellen. Az első félidőben két góllal is vezettünk, közel volt a három gólos különbség is, majd a félidő végén váratlanul szépített a vendég csapat, akik a második félidőben az irányítást is átvették, az egerszegi fiúk azonban nem hagyták veszni a pontokat, így maradt a 2-1-es végeredmény.

Serafimov pedig a meccsen megkapta szezonbéli 5. sárga lapját, így a Kisvárda elleni meccsen nem számíthat rá Waltner Róbert.

Jövő héten egy MOL Magyar Kupa meccsel folytatjuk, ellenfelünk a Budapest Honvéd lesz.

 

Edzői értékelés:

Csertői Aurél: Nem kezdtük jól a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye. Az elején kaptunk egy gólt, utána még egyet. Az első félidőben egyértelműen jobban játszott a Zete, akár el is dönthette volna a meccset. A játékrész végén szereztünk egy gólt, ami visszahozta a reményt, és a másodikban is voltak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Egy ilyen első félidei produkció után nem érdemeltünk volna pontot sem.

Waltner Róbert: Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, két szép gólt is sikerült szereznünk. Skribek előkészítése után, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést, hisz addig talán lehetősége sem volt a Gyirmótnak. Tudtuk, hogy nagyon jók a rögzített szituációkból, amiből a legrosszabbkor kaptuk a szépítő találatot. A második félidőben jobbára védekeznünk kellett, de ezt jól csináltuk, egy csapatként küzdöttünk, hogy megtartsuk az eredményt. Emellett, két nagy lehetőségünk is volt a második játékrészben, így azt gondolom, hogy a játék képe alapján megérdemelten győztünk, több helyzetet alakítottunk ki. Tanulni is kell ebből a mérkőzésből, viszont a csapatot dicséret illeti, mert az utolsó három mérkőzésünket megnyertük. Azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk, de megelégedni nem fogunk és szeretnénk ezen az úton továbbmenni!

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén-Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi-Sankovic, Halilovic (90+3’ Zimonyi)-Meshack (61’ Babati), Spoljaric, Skribek (82’ Tajti) - Koszta

 

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi-Zeke, Szeles, Ikic, Szegi - Vass, Hajdú, Radics (81’ Csonka) - Nagy (62’ Hasani), Simon, Varga (62’ Medgyes)