Hullámvölgyek, hullámhegyek

Folytatjuk szezonösszefoglaló rovatunkat, melyben az elmúlt idény legfontosabb eseményeit taglaljuk. Felelevenítjük a legszebb pillanatokat, a nagy győzelmeket és a nehezebb időszakokat is.

 

Az évadunk második harmada ingadozó teljesítményekkel volt tarkított, sajnos – több alkalommal – döntő pillanatokban nem nekünk kedvezett Fortuna.

A téli szünetre pozitív szájízzel mehettünk el, csak a Fehérvár és a Ferencváros otthonában szenvedtünk vereséget a második kör elején. A ZTE Arénában, azonban kiválóan szerepeltünk.  A 13. fordulóban Zimonyi Dávid elsőízben kezdett az NB I-ben és 3-0-s elsöprő győzelmet arattunk a Mezőkövesd ellen. Fiatal támadónk nagy hatást gyakorolt a mérkőzésre, 19 perc után megszerezte első gólját az OTP Bank Ligában, majd Szépe János és Szánthó Regő is eredményes volt.

Másfél héttel később az MTK Budapest együttesét fektettük kétvállra 2-0-s arányban. December hónap a tizenhatos számú játékosunkról szólt, a fővárosiak ellen ismét Zimonyi révén szereztünk vezetést már az 5. minutumban, majd nem sokkal később Szánthó állította be a végeredményt.

A kék-fehérek elleni találkozó után rendkívül fontos összecsapás következett, kedvenceink Miskolcra utaztak a sereghajtó otthonába. A párharc második felvonásában is három gólt tudtunk elérni a diósgyőriekkel szemben. Zimonyi duplázott és Szánthó is remekül futballozott, de ez az egész csapatról elmondható volt.

Bár a december 23.án utólag lejátszott mérkőzésen 3-2-s vereséget szenvedtünk, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk a lila-fehérekkel.

Az ünnepek utáni visszatérés pozitív tavaszi szezont predesztinált, hisz a Budapest Honvéd otthonában vezetni és dominálni is tudtunk. Bedi Bence bal lábas bombájára, azonban Gazdag büntetőből tudott felelni és ezzel két pontot elhullajtottunk az Új-Hidegkútiban.

Az első hazai mérkőzésünkre 2021-ben a Paksi FC ellen került sor és talán a bajnokság egyik legfordulatosabb összecsapása bontakozott ki a találkozóból. Itt is több alkalommal volt nálunk az előny és hiába értünk el szemet gyönyörködtető gólokat, hiába védett Demjén Patrik büntetőt, a 94. percben Papp találatával kiegyenlítettek a tolnaiak.

A két pofon negatív szériát indított el csapatunknál, három sikertelen mérkőzés következett a tavaszi szezon folyamán és ki felejthetné el Horváth Zoltán hosszabbításban szerzett győztes találatát.

Az Újpest elleni magabiztos győzelem egy kis lendületet kölcsönzött együttesünk számára és szépen meneteltünk tovább a kupában, a címvédő Budapest Honvéd együttesét is ki tudtok verni a sorozatból, egy 120 perces összecsapás keretein belül.

Jóllehet fellélegezhettünk, de érezni lehetett, hogy gyűlnek már a felhők az Aréna felett.

 

Jövő héten folytatjuk!