Csapatunk vasárnap két hét szünet Putnokon, a Kazincbarcikai SC ideiglenes otthonában lépett pályára. 

Miután ellenfelünk az utóbbi időkben figyelemre méltó eredményeket ért el, nehéz mérkőzésre számítottunk, s a találkozó igazolta is a várakozásokat. A KBSC gárdájában jó erőkből álló, kiválóan felkészített, kellően motivált csapatot ismerhettünk meg, amelyet nem nyomott az esélyesség terhe, hiszen a közvélemény inkább a ZTE győzelmét várta.

Az első félidő kevés gólhelyzetet hozott, támadójátékunk hatékonysága ezúttal elmaradt az elmúlt mérkőzéseken megszokottól.

A hamarabb eszmélő hazaiak szereztek vezetést, ráadásul Lesjakot a játékrész hosszabbításában vitatott körülmények között kiállította a játékvezető, mindez pedig roppant nehéz második félidőt sejtetett.  A szünetben aztán Dobos Barna kettős cserével, sikeresen frissítette emberhátrányban lévő csapatát.

A második 45 percben történtekre büszke lehet valamennyi pályára lépett játékosunk. 
Jó védőmunkával megakadályozták, hogy ellenfelünk megszerezze második találatát, rengeteg mozgással, sok labdaszerzéssel, szép kombinációkkal, s nem utolsósorban egy pazar fejesgóllal sikerült „eltüntetni” a hazaiak létszámfölényét és megszerezni az egyik pontot.

Így, bár a bajnoki tabella első helyétől - reméljük, ideiglenesen - búcsúznunk kell, a feljutó helyet és hosszú ideje tartó idegenbeli veretlenségünket megőriztük, önbecsülésünket pedig növeltük.

Hajrá ZTE!

- cst-