William Gallas kék-fehérbe öltözik és fiatal tehetségeink fejlődésében segít.

A 43 éves világsztár rendkívül sikeres karriert futott be aktív évei során. Az egykori kiváló hátvéd 84 alkalommal ölthette magára a francia címeres mezt, emellett London három ikonikus klubjában, a Chelsea-ban, az Arsenalban és a Tottenham-nél is megfordult.

William már jó pár éve Magyarországon él és figyelemmel követi hazai futballéletet, valamint a legnagyobb hazai tehetségeket. Klubunknál a fő feladata az utánpótlás hátvédeink egyéni képzése lesz az U12-tól egészen az U17-es korosztályig.

A futballikon - a hátvédek képzése mellett - nagy segítséget jelenthet klubunknak a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.

A francia szakember érkezése kapcsán egyesületünk elnöke, Végh Gábor is megszólalt.

Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist. - kezdte mondandóját a klub elnöke - Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótlás korú labdarúgókra fog koncentrálni, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár középhátvéd, akár szélsőhátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra hangsúlyt fektessünk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.