A 78. percben egy vitatható kezezés utáni büntetővel "jött vissza" a meccsbe a Paks.

Csapatunk szombati, Paks elleni mérkőzésén a hajrához közeledve, 3-1-es vezetésünknél egy erősen vitatható játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, és hozott fordulatot a meccsbe. A 78. percben egy jobb oldali beadás után Tamás Krisztiánról pattant szögletre a labda, Andó-Szabó játékvezető azonban az alapvonali asszisztensével történt egyeztetés után a büntetőpontra mutatott, kezezés címszó alatt.

A szituáció már csak azért is érdekes, mert az eset oldalán helyezkedő asszisztens a szögletzászlóra mutatott, nem jelezve szabálytalanságot. Kérdésként merült fel az is, hogy a vitatható kezezés a tizenhatos oldalvonalán belül történt-e, illetve egyáltalán kezezés történt-e.

Tamás Krisztián az esetről úgy fogalmazott, keze szorosan a teste mellett volt, így szabálytalanságról szó sem lehetett. A mérkőzést közvetítő M4 Sport lassított felvételei a távolabbi oldalról készültek, így nem nevezhetők perdöntőnek, de a szakemberek és a szurkolók döntő többségének véleménye alapján ilyen esetért nem szabad büntetőt ítélni. A folytatás ismert, Böde értékesítette a tizenegyest, majd a Paks a hosszabbítás második percében egy megpattanó lövéssel egyenlített...

Lassítva a vitatott szituáció: