Ezúttal nem sikerült fordítani a korai hátrány után

A Debreceni VSC otthonába látogattunk az OTP Bank Liga 25. fordulóján. Mindkét egyesület három tétmérkőzés óta tartó nyeretlen szériát próbált megszakítani, így kifejezetten éheztek a győzelemre a felek.

A találkozó rosszul kezdődött számunkra, meglehetősen korán hátrányba kerültünk, miután a Debrecen első sarokrúgását rögtön értékesíteni tudta. Az 5. percben Domingues ívelt a hosszúra, a középre visszafejelt labdát Evangelou veszélyes helyre tisztázta. Ojediran volt, aki a leggyorsabban reagált és remekül fordult a kapura. Lövése közelről, megpattanva érkezett, Dombónak esélye sem volt. A nigériai első gólját szerezte meg az NB I-ben. (1-0)

A mérkőzés első negyedórája a hazaiaké volt. Várkonyi és a kezdőcsapatba visszakerülő Evangelou fontos mentései kellettek, hogy ne kerüljünk két gólos hátrányba. A megszerzett labdákkal rendre kerestük Grubert és Mancét, utóbbi nagy kedvvel játszott és többször is próbálkozott lövéssel.

A 25. percben már a védők sem tudtak segíteni. Vajda Botond kapott passzt a jobb szélen, visszakészített a bal lábára és a hosszú oldal felé tekert. Dombó helyzetét a középen érkező Bárány nehezítette, aki végül nem érte el fejjel a labdát és így az végül a hosszú sarokban kötött ki. (2-0)

A találkozó első harmadánál ismét Vajda okozott problémát a zalaegerszegi védelem számára, miután szép csellel hámozta át magát Mim Gergelyen, egészen a tizenhatoson belülre. Későn érkezett a kisegíteni szándékozó Csóka és becsúszásával elkaszálta Vajdát, így Antal Péter játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesítette. (3-0)

Nem sokkal később a DVSC harmadik szögletéből is gólt szerzett. A rövidre érkező beívelést Lagator csúsztatta meg a hosszú sarok irányába. A labda már úgy tűnt elhalad majd a kapufa mellett, akkor azonban érkezett Bárány Donát a védők mögül, aki a hálóba fejelte azt. (4-0)

A távoli próbálkozásokon kívül, több lehetőségünk, nagyobb ziccer nem akadt a 47 perc alatt. Az első félidőben a debreceni csapat dominanciája ezúttal gólokban is megmutatkozott és jelentős hátrányban vonultunk a szünetre. Meshack, Németh és Sajbán érkeztek a szünetben, hogy szépítsenek az eredményen.

Az első lépést a 49. percben meg is tettük. Sajbán kapott nagyszerű indítást a bal oldalon. A labdaátvétellel megverte a védőjét és nagyszerűen gurított vissza a kapu elé érkező Németh Dánielhez. Németh finom bokamozdulattal pörgetett a hosszú felé és a labda a kapufáról bepattanva a hálóban kötött ki. Ezúttal is két cserejátékos közreműködéséből kezdtük meg a felzárkózást. (4-1)

A játék képe kissé változott a második félidőre, a debreceni védelem azonban nem sokszor ingott meg. Többször értünk fel a szünet után, mint tettük azt a mérkőzés első felében, a DVSC támadásai, pontrúgásai azonban továbbra is magukban hordozták a veszélyt.

A 71. percben a piros mezesek visszaállították a félidei különbséget. A bal oldalon Ferenczi kapott jó ütemben labdát, volt ideje felnézni és pontosan tálalt a kapu elé ismét nagyszerű ütemben érkező Bárány Donát elé. A debreceni játékos hasonló mozdulattal juttatta a hálóba a játékszert, mint tette azt korábban Németh. (5-1)

A 78. percben az első gólunk fordított szituációja alakult ki. Ezúttal Németh okosan, sarokkal hozta gólhelyzetbe a mögötte, védők közül kilépő Sajbánt, akit aztán higgadtan rakta el Megyeri mellett a labdát. A partjelző azonban emelte a zászlót és a VAR vizsgálata után a les érvényben maradt. Továbbra is négy gól maradt a különbség.

A hajrában a Loki még egy kapufáig is eljutott és Csóka hatalmas mentése kellett a gólvonalról, hogy ne legyen öt gól a különbség a két csapat között. Mindezek után a két perces hosszabbítás már nem hozott izgalmakat, a végeredmény Debreceni VSC – ZTE FC, 5-1.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

DVSC
16 MEGYERI 10 DZSUDZSÁK (76’ TUBOLY) – 11 FERENCZI (85’ HORNYÁK) 13 SZUHODOVSZKI (64’ LONCAR)14 DRESKOVIC 17 BÁRÁNY 18 OJEDIRAN – 22 VAJDA (76’ KOCSIS) – 25 BARANYAI – 94 LAGATOR – 99 DOMINGUES (64’ BÓDI)

ZTE FC
1 DOMBÓ 5 VÁRKONYI (46’ MESHACK) (85’ KISS) 6 MIM 11 SZENDREI 18 SANKOVIC (81’ KOVÁCS) 19 MANCE – 21 CSÓKA23 HADIDA (46’ SAJBÁN) 27 BEDI 30 GRUBER (46’ NÉMETH) 41 EVANGELOU