3-2-re nyert a tolnai csapat az év első meccsén

A 2022-es évet és egyben az OTP Bank Liga 18. fordulóját Pakson kezdtük meg. 

Nagy lendülettel vette kezdetét a mérkőzés, már az első percekben mindkét csapat eljutott ellenfele kapujáig. Komolyabb helyzet a 10. percben adódott a Paks előtt, amikor nemsokkal a 16-os mögül rúghattak szabadrúgást, amit Bognár István értékesített. (1-0) 

A 12. perc végén gyorsan jöhetett volna az egyenlítés, Tajti ugrott ki jól, aki Meshacknak akart visszapasszolni, Szélpál azonban menteni tudott.

Ezt követően továbbra is csapatunk vezetett támadásokat, több alkalommal is szépen vittük előre a labdát, azonban a paksi védők megakadályozták az egyenlítést.

A 28. percben Tajti és Meshack már át tudták verni a védőket, és egy gyönyörű összjáték után Bedit juttatták helyzetbe, aki viszont kapásból kicsivel fölé lőtt. 

A 33. percben Tajti indította Meshackot, aki pontosan adta be Zimonyinak, a támadó pedig védőjét megelőzve a kapuba pöccintett és megszerezte az egyenlítő gólt. (1-1)

Pár perccel később ismét Zimonyi került helyzetbe, aki az útban lévő védőket és a kapust higgadt cselekkel próbálta átverni, azonban túl sokan voltak közte és a kapu között, így végül nem sikerült megszerezni a vezetést.

A Paks szögletet rúghatott a 39. percben, a szép ívben érkező labdát Ádám Martinnak sikerült a kapunkba fejelni, így ismét a hazaiak kerültek előnybe. (2-1)

A 44. percben Bognár ugratta ki szépen Bödét, aki elől az utolsó pillanatban visszaérő Halilovic tudott menteni.

Az első félidőben összességében többet támadtunk, szebb játékot mutattunk, azonban egy akciógólunkkal szemben két pontrúgásból szerzett góllal a Paks vonulhatott le előnyben a pályáról a szünetre.

A második félidő ismét nagy iramban kezdődött, az első paksi próbálkozások után hamar átfordítottuk a játékot a másik térfélre. Az 53. percben mégis Bognár került helyzetbe, akinek azonban nem sikerült eltalálni a kaput. Rá két percre pedig hasonló jelenetet mutatott be a túloldalon Meshack.

A 62. percben az első gólunkhoz hasonlót mutatott be csapatunk, ezúttal Meshack ugratta ki Lesjakot, ő adta be Zimonyinak, aki ismét betalált, így megint kiegyenlített lett a mérkőzés. (2-2)

Góljainak számát azonban nem csak Zimonyi tudta megduplázni, hanem Ádám Martin is, aki a 67. percben, Bognár passzát tudta Serafimov előtt a kapunkba lőni, így harmadszor is vezetést szerzett a Paks. (3-2) 

A 77. percben a csereként beállt Koszta került közel az újabb egyenlítéshez, de a lövése mellé pattant.

Rá négy percre Ádám martin ismét nagy helyzetbe került, közelről azonban fölé bombázott, fél perccel később Tajti a túloldalon kicsit messzebbről szintén fölé lőtt.

Csapatunk az utolsó percekig küzdött még, azonban harmadszorra már sajnos nem sikerült kiegyenlítenünk, így egy összességében kiegyenlített, gólgazdag meccsen, szép játékot bemutatva pont nélkül távoztunk Paksról.

Waltner Róbert: Nagyon bosszant ez a vereség, én azt gondolom, hogy jobban és szebben is játszottunk a Paksnál, de a focit gólokra játsszák és a hazai csapat nagyon jól használta ki a helyzeteit. Volt amikor mi hibáztunk bele, például a harmadik gólnál, pedig tudtuk, hogy Bognárra és Ádámra figyelni kell. Az bizakodásra adhat okot, hogy jó mérkőzést játszottunk, szép helyzeteket alakítottunk ki, de a Paks jó csapat és kíméletlenül kihasználták a gólszerzési lehetőségeiket. Hiába játszottunk jól, a Paks eredményesebb volt ma, amihez gratulálok nekik.

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi - Halilovic (70' Koszta) - Bedi, Tajti - Milovanovikj (59' Grzan), Meshack, Zimonyi (77' Szalay)

PAKSI FC: Rácz - Vas (58' Osváth), Szélpál, Kinyik, Medgyes - Papp, Windecker (46' Szabó), Bognár (90+1' Balogh), Kesztyűs, Böde (58' Sajbán), Ádám