Érvényesült a papírforma az NB III-ban

NB III-as együttesünk a sereghajtó után a bajnokság listavezetőjével, a VSC Veszprémmel csapott össze a bajnokság 19. fordulójában. Koller Zoltán ezúttal nem számíthatott egyetlen visszajátszóra sem, de Kámi Belián személyében egy nagy visszatérővel kiegészülve léphettek pályára fiataljaink. Feladatukat nehezítette, hogy a vendégeknél pályán volt a bajnokság gólkirályi címére hajtó Bartusz Dániel is.

A mérkőzés 16. percében egy szépen kijátszott akció után éppen Bartusz révén sikerült megszereznie a vezetést a vendégeknek. (0-1)

Öt perccel később Györe Levente próbálkozott, lövése azonban nem jelentett túlságosan nagy veszélyt a Veszprém kapujára.

A találkozó 30. percében Baloteli labdavesztését követően mentésre volt szükség a tizenhatosunkon belül, ez azonban csak szabálytalan keretek között sikerült. A jogosan megítélt büntetőt Bartusz magabiztosan értékesítette. (0-2)

Tíz perccel később pedig egy sakk-mattra kijátszott ziccert dolgoztak ki a vendégek és Bartusz Dániel könnyedén szerezhette meg mesterhármasát még az első játékrészben. (0-3)

Csapatunk játékát sok hiba jellemezte, a szünetben azonban sikerült rendeznünk sorainkat.

A mérkőzés 54. percében ismét Györe Levente tüzelt távolról, de Kovács Martin bravúrral hárítani tudott.

Negyedórával később egy pontrúgást követően Kapus Barnabás fejesének köszönhetően sikerült megszereznünk a szépítést. (1-3)

Mezőnyben sokáig egyenrangúan játszott Koller Zoltán együttese, azonban az egyéni hibáknak köszönhetően ismét helyzeteket tudtak kialakítani a vendégek.

A 83. percben egy hazai térfélen eladott labdára csapott le a Veszprém, majd tizennyolc méterről a góllövőlista éllovasa, Bartusz Dániel megszerezte a negyedik találatát is az összecsapáson. (1-4)

A találkozó hosszabbításában létszámfölényt kialakítva vezethettek végig egy támadást a vendégek, majd a középen érkező, csereként beállt Szabó Kornél Zalán beállította a mérkőzés végeredményét. ZTE II – VSC 2015 Veszprém, 1-5.

 

Koller Zoltán így értékelt a mérkőzést követően:

„Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, mert sokkal közelebb álltunk a listavezetőhöz, mint amit a két csapat minőségben és rutinban képvisel. Talán azért okolhatjuk magunkat, hogy volt néhány helyzetünk, amit nem váltottunk gólra és nagyon rutintalan hibákat vétettünk. Ezeket rendre kihasználta a Veszprém. A mérkőzésnek volt olyan periódusa, amikor jobban is játszottunk, mint az ellenfelünk.”

Összeállítások:

ZTE FC II.

1 Köcse – 8 Király (80’ Cserép) – 9 Korógyi – 10 Boros – 15 Bodrogi – 18 Mulasics – 19 Lengyel (60’ Kapus) – 20 Balabás (80’ Dobos) – 25 Baloteli (66’ Wolf) – 26 Kámi (60’ Kozári) – 27 Györe

VSC 2015 Veszprém

1 Kovács – 4 Dobsa – 5 Zachán – 6 Kószás – 7 Molnár (74’ Szabó) – 8 Kun – 9 Major (74’ Dömötör) – 10 Volter – 14 Bartusz (84’ Szűcs) – 17 Baldauf – 20 Horváth (58’ Krebsz)