Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában hazai környezetben léptünk pályára, az előző mérkőzéshez képest vezetőedzőnk több helyen is változtatott az összeállításon. 

Iramos tempóba kezdődött a péntek esti mérkőzés, az első tíz percben egyértelműen csapatunk dominált.

A 2. percben már adódott is egy szép helyzetünk, amit Skribek lőtt a kipattanóból, gól azonban nem született belőle.

Nem sokkal a helyzet után Babati lépett ki Spoljaric labdájára, az ellenfél azonban lerántotta tízesünket, reakcióként a bíró sípja néma maradt.

A 12. percben Skribek szögletét Koszta fejelte mellé, ami hajszál híján ment a kapu mellé.

Rá három percre érkezett az első paksi gól, amit Ádám Martin szerzett. (0-1)

A vendég gól után továbbra is labdarúgóink birtokolták többet a labdát, jól láthatóan próbáltuk átvenni a irányítást.

Újabb helyzetünk ezt követően a 21. percben adódott, amikor ismét egy Skribek szöglet lett volna kihasználva, amit Serafimov fejelt a kapura. Nem sokkal később ismét helyzetünk adódott, amikor Bedi lőtt messziről a kapura, a pedig nem sokkal ment mellé.

A 29. percben egy hazai kényszerű csere következett, Bobál kézsérülése miatt Lesjak lépett a pályára.

A 38. percben megszületett a második paksi gól, amit szögletből középre adtak és Serafimovról a kapuba pattant. (0-2)

A félidőben a hazai csapat kezdett jobban, és végig kezdeményezőbben játszottunk, azonban a Paks állta a támadásokat, és jól használták ki a saját helyzeteiket, így két gólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe.

 

A második félidőben folytattuk a kezdeményező játékunkat, az 51. percben meg is szereztük az első gólt, amikor a bedobás után a labda Spoljarichoz pattant, aki ollózva a kapuba talált. (1-2)

Ezt követően azonban újabb paksi gól következett, Balogh cselezett a 16-oson belül, amit Kinyik lőtt be közelről. (1-3)

Négy perccel később ismét paksi gól érkezett a hazai kapuba, amit az imént említett Balogh Balázs lőtt be. (1-4) 

Az utolsó negyed órára fordulva továbbra is próbálkozott a csapatunk, támadásaink azonban már kevésbé bizonyultak veszélyesnek, mint a mérkőzés első részében. A fiatal Meshack sokat birtokolta a labdát és igazán aktív játékot mutatott be, azonban a kritikus helyzetekben hibázott.

A 82. percben ismét szép próbálkozást mutatunk be, Meshack jól passzolt Borukovnak, aki a hosszúra lőtte, azonban a vendég kapus védte a lövést.

Az utolsó vendég gólra a 84. percben került sor, amikor is Szabó Bálint juttatta a kapuba a labdát. (1-5)

A mérkőzés utolsó gólja a miénk lett, amikor is 11-est ítéltek nekünk, Meshack 16-oson belüli fellökése miatt. A büntetőt Preslav Borukov értékesítette. (2-5)

 

Edzői értékelés:

Waltner Róbert: Azt gondolom, hogy az első félidőben jobban kezdtük a mérkőzést, aztán több lehetőségünk is volt, ami kimaradt. Ezt követően, egy rossz védekezés után kaptunk egy gólt. Nekünk legalább 5-6 helyzetünk volt az első félidőben, a Paksnak három, abból lőttek két gólt. A második félidőben azt hittem, hogy visszajövünk a mérkőzésbe, amikor megszereztük a szépítő találatot. Hetek óta gyakoroljuk a védekezést, már mindenki játszott a belső védő pozícióba, de nem találom meg azt a kettőt, aki stabil lenne, úgyhogy van problémánk a védekezésben, de dolgozni kell tovább. Hiába alakítottunk ki százszázalékos helyzeteket, ezekbe bele hibáztunk, a Paksiak pedig jól használták ki a helyzeteiket. A legfájóbb az, hogy ez hazai pályán történt.

Bognár György: Nagyon örülök, hogy sikerült végre Zalaegerszegen nyerni. Közepesnek értékelem ezt a teljesítményt, mert túl sokat kapkodtunk. Főleg a védelemben csak a felszabadításokra törekedtünk és nem játszottuk meg a megjátszható labdákat. Időnként jól játszottunk, az egyritmusú támadásvezetések ma is ültek, ennek is köszönhetjük a gólokat.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén-Huszti (68’ Bakary), Serafimov, Bobál (32’ Lesjak), Gergényi (46’ Halilovic) -Sankovic, Bedi-Skribek, Spoljaric, Babati (46’ Meshack) –Koszta (60’ Borukov)

Paksi FC: Nagy G.-Kinyik, Tamás (67’ Szabó B.), Szélpál (90’ Lorentz) - Lenzsér, Balogh, Bognár (90’ Nagy), Papp (80’ Windecker), Medgyes - Sajbán, Ádám (67’ Böde)