Egy góllal nyert a szombathelyi csapat

A magyar harmadosztályban tevékenykedő együttesünk vasárnap délelőtt fogadta a Szombathelyi MÁV Haladás VSE csapatát. A találkozó napsütéses időben kezdődött, a vasi csapat szimpatizánsai pedig szép számban elkísérték az együttesüket.

Koller Zoltán ezúttal öt visszajátszóra is számíthatott. Keretben volt Senkó, Tullner, a sérüléséből felépülő Meshack, Kovács és Vogyicska, aki nemrégiben lehetőséget kapott az élvonalban is. A DVTK ellen, becserélése után gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Rögtön a mérkőzés elején a vendégek kapusa, Horváth Bendegúz kirúgása Boros Zsombort találta telibe, akiről a megpattanó labda éppen csak elkerülte a kaput.

Kicsivel több mint negyedóra alatt megszerezte a vezetést a Haladás. A 16. percben Pap Márton cselezte be magát a tizenhatos területére, a középre gurított labdát pedig az érkező Szabó Martin pofozta be. (0-1)

Öt perccel később Senkó Zsombor védésére volt szükség, a róla kipattanó labdát azonban az előbb még gólpasszt kiosztó Pap Márton könnyedén értékesíthette. (0-2)

Nem sokkal később egy Meshack által bemutatott szóló révén ígéretes helyzetig jutottunk. A nigériai támadó egészen az ellenfél kapujáig cselezte be magát, lövése azonban elkerülte a kaput.

A meccs 37. percében Boros szögletét követően Dóczi emelkedett a magasba, az első kaput találó próbálkozásra azonban ekkor még továbbra is várnunk kellett.

A második játékrész elején, a szombathelyiek kapujánál egy nagyobb keveredés alakult ki, melynek végén Tullner tüzelt a cél mellé.

A találkozó 52. percében sikerült a szépítés. Kovács Barnabás szabadrúgását a vendégek játékosa kézzel ütötte el. Ifj. Hartung Vilmos, játékvezető büntetőt ítélt, amit a mérkőzésen aktívan játszó Meshack magabiztosan értékesített. (1-2)

A szépítés után csendesebb időszak következett. Igazán nagy ziccert egyik csapatnak sem sikerült kialakítani. A hajrához érve aztán Meshack helyzeténél egy szombathelyi játékos elterült. A játékvezető már csak azután fújt a sípjába, hogy az élvonalbeli kerettag lövése a hálóban landolt. A gól érvénytelen maradt, a végeredmény pedig ZTE FC II. - Szombathelyi MÁV Haladás VSE, 1-2.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Koller Zoltán: „A mérkőzés elejét átaludtuk és a kecsegtető helyzetek egyikéből sem tudtunk betalálni. A sok kihagyott ziccer szinte megpecsételte a sorsunkat. Véleményem szerint az első játékrészben történt egy durva szabálytalanság, ami talán kiállítást is ért volna, illetve Meshack szabálytalan góljánál is véleményezhető volt a játékvezető döntése.”

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

ZTE FC II
55 Senkó - 7 Dóczi - 8 Tullner - 9 Korógyi (34' Györe) - 10 Boros - 11 Kapus (46' Varga) - 15 Meshack - 17 Vogyicska (79' Mulasics) - 19 Lengyel - 23 Kovács - 26 Kámi (79' Baloteli)

Szombathelyi MÁV Haladás VSE
1 Horváth - 2 Buzás - 3 Czuczi - 6 Vigh - 7 Pap - 8 Ferencz - 9 Szenczi (83' Tompek) - 10 Balogh - 11 Tóth - 17 Szabó - 37 Horváth